Fermierul a îngropat 30 de porci bolnavi de pestă porcină, la o adâncime de doar 10-20 de centimetri.

„Un nou focar de pestă porcină a fost declarat la Parţa, la o exploataţie particulară. Aproximativ 30 de porci au fost îngropaţi în câmp, la doar 10-20 cm sub pământ, încă din luna septembrie. Ca urmare a anchetei epidemiologice şi din declaraţiile proprietarului, reiese că boala era prezentă încă din primele zile ale lunii septembrie.

Porcii îngropaţi vor rămâne pe loc şi chiar acum se lucrează la acoperirea lor prin crearea unui taluz de 3 metri înălţime, împrejmuit de gard”, a scris prefectul pe Facebook.

Citeste si: Apelul disperat al fermierilor: „Suntem sub limita supraviețuirii”

Pesta porcină a fost confirmată pe data de 12 septembrie în județul Timiș.
„Dacă proprietarul ar fi anunţat din timp, probabil că nu ne-am fi aflat azi în această situaţie, cu 40.000 de porci sacrificaţi. Acum s-a deschis un dosar penal. Fac încă un apel proprietarilor de porci să anunţe imediat orice suspiciune de pestă”, a mai transmis Mihai Ritivoiu, citat de Agerpres.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu

DSVSA a emis o alertă de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu, dar și peste 100 de cazuri identificate la mistreţi.

Focarul de pestă porcină africană a fost identificat într-o gospodărie din comuna Clejani.

În acest caz autoritățile au instituit zone de protecţie şi de supraveghere.  

Autoritățile au instituit o zonă de protecţie de minim 3 kilometri, în localităţile: Vadu Lat, Sterea, Podu Doamnei, Clejani. 

Citeste si: Controale în opt județe cu risc ridicat de apariție a gripei aviare

A fost instituită și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 kilometri, care include şi zona de protecţie, în localităţile Milcovăţu, Letca Nouă, Bulbucata, Teişori, Neajlovu, Podu Ilfovăţului, Pădureni, Zorile, Hobaia, Podişor, Bucşani, Dealu, Uieşti, Goleasca, Obedeni, Angheleşti din judeţul Giurgiu şi Coşoaia, Mereni din judeţul Teleorman. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si