La trei zile de la prăbușirea tunelului, muncitorii sunt în siguranță, a spus unul dintre oficialii din operațiunile de salvare pentru Reuters.

Persoanele blocate au primit mânare, apă și oxigen prin intermediul unei conducte încă de duminică dimineața, imediat după ce tunelul s-a prăbușit la ora 05:30 AM.

"Un utilaj greu este adus de la New Delhi pentru a introduce o conductă de evacuare, deoarece cea actuală este blocată de bolovani", a

declarat pentru Reuters G.S. Naveen, comisar pentru ajutor în statul Uttar Pradesh.

40 de oameni au rămas blocați în tunel

Aproximativ 50-60 de oameni din schimbul de noapte se aflau în tunelul de 4,5 kilometri, construit în statul apropiat Uttarakhand pe autostrada națională care face parte din Char Dham. 

Presa locală a transmis marți că muncitorii care erau aproape de ieșirea din tunel au reușit să iasă, în timp ce restul 40 au rămas blocați în tunel. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Autostrada Char Dham se numără printre cele mai mari proiecte ale guvernului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi. Scopul autostrăzii este să unească patru puncte de pelerinaj venerate de hinduşi în Uttarakhand, prin intermediul a 890 km de drumuri. În total este vorba despre o investiție de 1,5 miliarde de dolari.

Citește și: Polițistul care a găsit-o pe Sara Melinda face noi mărturii. Cum a reușit să ajungă la copila de 13 ani: „Când a deschis ușa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic”

Fiind zonă de munte regiunea este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii. Acest incident este urmarea fenomenelor de tasare a terenului pe care geologii, locuitorii din zonă şi autoritățile le-au pus pe seama construcțiilor rapide din munţi.

Proiectul a primit numeroase critici din partea specialiștilor de mediu, o parte dintre unele au fost sistate după ce sute de locuințe au fost afectate de tasări de-a lungul traseelor.

Lucrările la tunel au fost demarate în anul 2018 şi trebuiau să fie gata până în luna iulie a anului 2022. Finalizarea lucrărilor a fost amânată acum până în mai 2024, potrivit unei declarații făcute de Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si