Potrivit studiului Clinicii Universitare din Mainz, pacienții care dezvoltă astfel de sechele nu sunt neapărat trecuți printr-o formă gravă de Covid, iar dintre cei afectați sunt și persoane asimptomatice.

Sechelele din urma infectării cu Covid-19

35% din persoanele care au participat la studiu nu au știut că au trecut prin boală până nu au fost supuși unui test de anticorpi.

Unele dintre simptomele comune persistente sunt oboseala, tulburările de memorie, dimunuarea gustului sau mirosului și dureri articulare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Medicul Adrian Streinu-Cercel, anunț important pentru români: când începe valul 5 al pandemiei

Femeile, un număr mai mare de infectare decât bărbații

500 de persoane care au trecut prin boală au afirmat că simptomele au trecut odată cu trecerea timpului. Din studiul creat, 46% din femeile trecute prin boală au fost afectate, față de 35%, în cazul bărbaților.


Pentru 15% din cei participanți la studiu, sechelele au avut un impact negativ asupra vieții cotidiene, iar pentru 6% s-au resimțit la locul de muncă. 

Citeste si: Cel mai mare risc pentru pacienții care au trecut prin Covid-19. "Sunt anumite organe afectate, din păcate"

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si