Close sidebar
Close sidebar

44 de oameni au murit călcați în picioare la un pelerinaj

În Israel a avut loc o imensă tragedie, la un festival religios, unde au murit cel puțin 44 de pelerini și alți peste 20 au fost răniți, unii în stare gravă. Imagini șocante șocante cu oameni cărați pe tărgi sau în brațe, cu zeci de cadavre înșirate în apropierea arenei unde a avut loc tragedia, au fost transmise de către televiziune.

Andreea Bolocan,

44 de israelieni au decedat în urma unui pelerinaj [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În cadrul evenimentului religios din Israel, Lag b’Omer, pelerinii s-au călcat unii pe alții în picioare, în momentul în care peste o mie de oameni au încercat să părăsească incinta în același timp. Inițial, s-a crezut că o parte a arenei ar fi cedat sub presiunea miilor de credincioși.

Citeste si: UPDATE- Medicul-șef al Secției de Clinice Cardiologie 1 din Sibiu a murit

Busculada mortală a început după ce niște persoane au început să fugă de la fața locului. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a raportat ulterior că 103 persoane au fost rănite. Ziarele Haaretz și The Times of Israel raportau că cel puțin 44 de persoane au fost ucise.

Haaretz a spus că mai mult de 50 de persoane au fost rănite și că 20 dintre ele se află în stare critică. „Un dezastru teribil”, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în timp ce rapoarte conflictuale se veneau de la autorităţi.

După ce israelienii au vrut să iasă în același timp de la eveniment, imediat s-a creat o busculadă pe culoarul devenit complet neîncăpător. Tragedia putea fi și mai mare, având în vedere că la festival au ajuns ieri în jur de 100 de mii de evrei ultraortodocși.

Prima sărbătoare de la începutul pandemiei de COVID-19

Israelienii au participat la Lag b’Omer, o sărbătoare anuală, prima permisă de guvernul israelian după relaxarea restricțiilor anti-COVID. Alte mii de persoane sunt așteptat astăzi, dar nu este clar în ce condiții va putea continua festivalul religios.

Citeste si: Virusul mutant din India, confirmat în România

Unde a avut loc tragedia

Tragedia în care au murit zeci de oameni a avut loc în Meron. Pelerinajul, care are loc cu ocazia sărbătorii Lag Baomer, se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Israel [Sursa foto: PixaBay]

Lag Baomer este o sărbătoare plină de bucurie, ce marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli talmudice din acea vreme.

Sursa: Digi24

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI