În același timp, Bruxelles-ul distribuie pastile la cererea Ucrainei, prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene.

Comisia a mai precizat că va continua să monitorizeze situaţia

”La 26 august, UE a primit o cerere pentru pastile de iodură de potasiu din partea Guvernului Ucrainei ca măsură preventivă de siguranţă pentru a creşte nivelul de protecţie în jurul centralei nucleare Zaporojie”, se arată în comunicatul Comisiei.

Citeste si: VIDEO- Marcel Ciolacu vorbește despre isteria pastilelor de iod: "Domnul Rafila trebuie să schimbe echipa de comunicare"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Cu o valoare financiară totală de peste 500.000 de euro, cea mai mare parte a asistenţei va fi livrată Ucrainei din rezerva EU găzduită de Germania”, mai menţionează Comisia.

Pastilele de iodură de potasiu ar trebui folosite numai dacă sunt recomandate de experţi medicali

Pastilele pot bloca absorția iodului radioactiv în glanda tiroidă şi sunt o contramăsură utilă. Iodul radioactiv care este inhalat sau consumat în alimente şi băuturi poate fi depozitat în glandă pentru o perioadă de timp, potrivit news.ro.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Rafila, mesaj important pentru români: "Îi îndemn pe românii de până la 40 de ani să ridice cât mai repede pastilele de iodură de potasiu"

Pastilele de iodură de potasiu ajută doar la protejarea glandei tiroide, nu şi a altor părţi ale corpului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si