Specialiștii estimează că afacerile din domeniul rural vor fi în creștere în 2021. Explicația ar fi aceea că mulți salariați de la orașe, care vor lucra de acasă din cauza pandemiei, se mută la țară, acolo unde pot investi o parte din banii economisiți. Cei interesați sunt sfătuiți să investească în afaceri de nișă, acolo unde investiția nu este foarte mare.

Afacerea cu ciuperci a devenit extrem de atrăgătoare.

În primul rând, nu este nevoie de un teren agricol pentru creșterea acestora, fiind necesar doar o clădire în curtea casei sau beciul locuinței, acestea având nevoie de umiditate și de lumină puțină. Investiția inițială nu este mare, în jurul a 600 de euro, iar profitul lunar începe de la 300 de euro.

Ciuperci
Ciupercile au nevoie de umezeală

Ferma de prepeliție rămâne, în continuare, o afacere la modă în mediul rural, ouăle și carnea de prepeliță fiind extrem de apreciate pentru calitatea lor, în comparație cu ouăle de găină și carnea de pui. O asemenea fermă necesită o investiție de câteva sute de euro.  Achizițiile de început sunt  un incubator de tip gospodăresc (30 de euro), 200 de ouă pentru incubat din rasa de ouătoare japoneze, care sunt cele mai bune (20 euro) si un rastel de 5 cuști profesionale (150 de euro).

Prepelițe
Prepelițele stau în cuști profesionale

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Ce animale sunt pe cale de dispariție în România

Citeste si: Fiul lui Liviu Dragnea și soția s-au împrumutat cu o sumă uriașă! Vezi ce au făcut Valentin și Gina Dragnea cu 6,3 milioane de lei!

Citeste si: VIDEO- Vremea a distrus merele. Prețuri mai mari cu 70%

Afacerea cu legume bio este extrem de pretențioasă

O minifabrică de dulcețuri, gemuri sau siropuri este o afacere ce poate aduce beneficii. În ultmii ani, au început să fie tot mai căutate produse realizate după rețete tradiționale, astfel că e obligatoriu ca ingredientele să fie de cea mai înaltă calitate. De aceea, e recomandat ca fructele să fie cumpărate de la fermieri, în cazul în care cei interesați de afcaere nu dețin o livadă de aproximativ 1500 metri pătrați. Afacerea poate fi demarată cu 1.000 -1.500 de euro, mai ales că ambalarea produselor trebuie să fie originală.

Dulceață
Dulceața și gemul sunt foarte căutate

Ceaiurile din plante medicinale sunt mereu la căutare. Cei care își doresc o astfel de afacere trebuie, însă, să aibă cunoștințe solide în ceea ce privește plantarea și îngrijirea acestor plante. Investiția e de cîteva sute de euro, dar ea poate crește dacă se atribuie un buget și pentru promovarea produselor, mai ales în mediul online.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Legumele bio sau ecologice reprezintă și ele o variantă de afacere în mediul rural. Investiția este mai mare, poate ajunge și la 2.000 de euro, pentru că este nevoie de construirea unui solar, dar și de achiziționarea  semințelor certificate bio. E obligatoriu ca, înainte de a investi în această afacere, cei interesați să se asigure că au o piață de desfacere în mediul urban, într-o zonă în care puterea de cumpărare este ridicată.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si