În primul rând, șoferii trebuie să știe că în momentul în care afară începe o ploaie destul de severă, ar trebui să  încetinească mașina și să meargă cu o viteză ce le permite vizibilitatea tuturor obstacolelor sau a celorlalți participanți din trafic.

Greșelile des întâlnite în trafic atunci când plouă afară și pe care șoferii ar trebui să le evite:

Neajustarea condusului la condițiile de ploaie

Nu poți conduce în același mod pe furtună ca și când te-ai afla într-o zi senină. Când ploaia începe să cadă, ar trebui să ajustezi tehnica de conducere. Redu viteza, evită virajele bruște și frânele puternice și lasă suficient spațiu între mașina ta și cea din față. În condiții de condus pe ploaie ar trebui să iei regula de 2 secunde și să o mărești la 6 secunde, acest lucru îți oferă mai mult timp să oprești pe un drum alunecos.

Citeste si: Pot rămâne polițiștii fără permis de conducere?

Neaprinderea farurilor pe timp de ploaie 

Atunci când plouă, vizibilitatea este redusă. De aceea este necesar să aprindeți farurile. Pe de o parte acest lucru sporește vizibilitatea în față, iar pe de altă parte, face ca mașina să fi mai vizibilă în trafic pentru ceilalți șoferi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Aprinderea farurilor este necesară pe ploaie

Conducerea spre marginea drumului

Pe ploaie, asigură-te că circuli pe centrul benzii. Evită să conduci pe margine pentru că prin aceste zone se formează bălți și poate apărea acvaplanarea.

Citeste si: Care sunt piesele care cedează primele la o mașină veche

Conducerea prin ploaie torențială

Dacă ploaia cade atât de tare încât nu poți vedea la 2 metri în față va trebui să oprești vehiculul și să aștepți pentru ca ploaia să treacă, sau până când ajunge

la un nivel care să-ți permită se circuli în siguranță.

Conducerea cu ștergătoare stricate sau ineficiente

Pe timp de ploaie trebuie să avem ștergătoare bune

Un set nou de ștergătoare te va ajută să ai o vizibilitate mai bună la volan. Așadar, schimbă-le din timp pe cele vechi pentru a nu avea surprize pe timp de ploaie.

Sursa: Promotor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si