1. Credit la banca. Cea mai populara metoda de imprumut este cea bancara, insa in ultii ani aceste institutii financiare au inasprit foarte mult conditiile de acordare a creditelor şi au marit comisioanele. In plus, este nevoie sa pierdem timp pretios pentru a face rost de foarte multe documente necesare dosarului de imprumut. In ciuda efortului depus şi a timpului consumat, la final, exista mari şanse sa aflam ca nu suntem eligibili pentru suma respectiva.
2. Imprumut la o institutie financiara nebancara (IFN). O astfel de institutie acorda imprumuturi mici pana la salariu, de cele mai multe ori fara nicio garantie, insa trebuie sa fim foarte atenti la conditiile de acordare. Pot exista clauze ascunse in contract, diverse penalizari de intarziere sau comisioane foarte mari.
3. Refinantarea unui credit vechi. Prin aceasta varianta, ne putem diminua rata actuala şi astfel scadem din cheltuieli.
4. Solicitarea unui imprumut nerambursabil. Acest gen de credite pot fi contractate pentru o investitie sau pentru un business pe care dorim sa il incepem sau sa il dezvoltam, insa conditiile de acordare sunt dificile şi termenul de obtinere este mare. in plus, exista mari şanse sa nu primim imprumutul, proiectul fiind respins.
5. O firma de amanet auto. Afacerile de tip amanet auto prospera deoarece ofera cele mai flexibile conditii de creditare. in plus, ne pot acorda banii foarte repede. Alte avantaje constau in faptul ca nu este nevoie de adeverinta de venit şi nici nu se ia in calcul istoricul negativ din Biroul de Credite. Iti poti amaneta nu numai masina, ci şi o gama larga de vehicule, ambarcatiuni şi utilaje.