In articol:
- Detartrajul dentar este pentru persoanele care au o igienă orală deficitară
- Detartrajul dentar afectează smalțul dinților
- Detartrajul dentar este dureros
- Dacă îmi periez dinții, elimin tartrul
- Cu ajutorul detartrajului, dinții se albesc
Detartrajul dentar este pentru persoanele care au o igienă orală deficitară
Atât detartrajul dentar, cât și periajul profesional sunt esențiale ca să-ți menții dantura sănătoasă și dinții complet curați. Medicul stomatolog recomandă cele două proceduri la fiecare 6 luni, indiferent de cât de bine îți faci igiena dentară acasă, deoarece apariția tartrului este inevitabilă. Chiar și persoanele care își periază regulat dinții se confruntă cu tartru sau placă bacteriană, din cauza factorilor precum: fumat, alimentație nesănătoasă, cantitatea de săruri din salivă etc.
Detartrajul dentar afectează smalțul dinților
Atunci când mănânci, te speli imediat pe dinți? Ei bine, dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să știi faptul că, potrivit Healthline, o peliculă subțire și lipicioasă începe să-ți acopere dinții. Aceasta este numită placă dentară și dacă nu este îndepărtată prin periaj și ață dentară, se poate întări și astfel apare tartrul.
Pentru a scăpa de placa bacteriană și tartru trebuie să te prezinți în cabinetul medicului stomatolog pentru un detartraj și un periaj profesional. Din acest punct de vedere, multe persoane rămân sceptice însă și spun că detartrajul le poate afecta smalțul dinților. Află că este exact opusul. Prin realizarea detartrajului protejezi dinții și smalțul dentar. Tehnica presupune îndepărtarea tartrului cu ajutorul ultrasunetelor, ceea ce face metoda să fie una sigură.
Detartrajul dentar este dureros
Datorită noilor tehnologii, află că detartrajul este o procedură nedureroasă. Este posibil să apară o sensibilitate dentară, în special atunci când tartrul se află în zona subgingivală sau atunci când consumi alimente dulci sau reci, dar senzația dispare în câteva zile.
Dacă îmi periez dinții, elimin tartrul
Chiar dacă respecți rutina zilnică de îngrijire a dinților, simplul periaj nu te ajută să îndepărtezi depunerile de tartru de pe dinți. Singura soluție în acest sens rămâne detartrajul dentar cu ultrasunete, care este o metodă sigură și eficientă pentru a preveni afecțiunile dentare.
Cu ajutorul detartrajului, dinții se albesc
După un detartraj, dinții tăi pot părea mai albi, însă este o iluzie ce apare după curățarea în profunzime a dinților. Dacă îți dorești un zâmbet alb și strălucitor, soluția optimă o reprezintă albirea dentară profesională, care te ajută să obții dinți cu până la 6 nuanțe mai albi, în doar 60 de minute.
Citește și: Ce este estetica ”Old Money”
Pentru a te bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă este important să acorzi atenție prevenției dentare. Medicii stomatologi indică efectuarea unei igiene orale corespunzătoare acasă, de cel puțin două ori pe zi, prin realizarea unui periaj corect, completat de ața dentară și apa de gură. Totodată, pentru a te asigura că dinții tăi sunt sănătoși, vizitează cabinetul dentar de cel puțin două ori pe an, pentru un consult și realizarea unei igienizări profesionale. Aceasta include un detartraj, un periaj profesional și air flow. În acest fel, întâmpini fiecare moment al vieții cu zâmbetul pe buze.