Deci dacă nu poți da vina pe sedentarism sau pe pozițiile incomode de la birou, una dintre afecțiunile de mai jos poate reprezentă o posibilă cauză pentru problema ta:

Artrita reumatoidă

Este o afecțiune caracterizată prin apariția sub piele a unor noduli și prezența unor dureri constante, ce cresc în intensitate mai ales la primele ore ale dimineții. Cel mai mare risc prezentat de artrita reumatoidă este determinat de faptul că aceasta se poate extinde în timp (prin apariția unor noi noduli) la organe vitale (plămâni) sau vase de sânge.

De aceea, pacienții care se confruntă cu această afecțiune reumatologică sunt mult mai expuși riscului apariției unui AVC sau a altor boli de inimă.

2. Osteoartrita

Este o afecțiune de care suferă în egală măsură atât persoanele în vârstă, cât și cele tinere. Poate apărea la fel de bine atât la pacienți supraponderali, cât și la cei care fac exces de zel, în privința antrenamentelor fizice. Osteoartrita poate fi localizată în următoarele zone ale corpului:

Genunchi;

Gât;

Zona inferioară a spatelui;

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Degetele mari de la picioare.

Medicamentele cu acțiune antiinflamatoare precum Movial Plus pot ameliora în timp durerile cauzate de apariția osteoartritei. Află mai multe despre Movial Plus aici.

3. Artrita psoriazică

Studiile arată că aproximativ 30% din pacienții diagnosticați cu psoriazis dezvoltă la un moment dat acest tip de artrită, caracterizată prin inflamații și dureri apărute la nivelul încheieturilor mâinilor, genunchi sau glezne.

Din păcate, artrita psoriazică este o afecțiune incurabilă, ce poate fi însă ținută sub control (ameliorări ale durerilor caracteristice) printr-un stil de viață activ și o dietă corespunzătoare, recomandată de medicul specialist.

4. Boala Lyme

Cu toate că durerile articulare pot fi și un simptom al acestei boli, intensitatea acestora va fi mult mai scăzută decât în cazul afecțiunilor despre care am discutat deja mai sus. Important de reținut, în cazul simptomatologiei aferente bolii Lyme: cel mai vizibil semnal de alarmă este caracterizat prin apariția unor pete pe corp de dimensiuni mari, așa-numitul “eritrem în ochi de bou”. În cazul în care durerile articulare sunt însoțite de acest set de simptome specifice, îți recomandăm să mergi de îndată la un consult de specialitate.

5. Guta

Este o formă de artrită caracterizată prin dureri articulare de intensitate mare, pe care pacienții le acuză în special în timpul nopții. Cele mai afectate zone sunt degetele mari de la picioare, iar dezvoltarea gutei este cauzată de prezența acidului uric peste limitele normale în organism. Acidul uric ridicat este o consecință a consumului excesiv de bere, alimente ce conțin purine sau carne roșie. Guta și durerile articulare caracteristice acesteia pot fi în timp ameliorate și chiar tratate, printr-o serie de măsuri:

Renunțarea la alcool;

Evitarea alimentelor care conțin purine;

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Tratament de specialitate, recomandat de medic.

Durerile articulare pot fi mai mult decât o cauză a unei poziții incorecte la birou sau a sedentarismului cronic. Așa cum ai văzut și puțin mai sus, o serie de alte afecțiuni pot sta la baza durerilor articulare de care suferi, deci cel mai bine este să iți programezi din timp un consult la medicul specialist, pentru că tratamentele împotriva acestora pot ameliora sau chiar trata o listă întreagă de boli reumatice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si