5 semne că aveţi nevoie de un terapeut pentru cuplu
Chiar şi cele mai fericite cupluri au momente în care se confruntă cu mici conflicte. Nerezolvate, acestea pot deveni rapid probleme serioase.
O poveste de iubire se poate transforma rapid într-un coşmar atunci când partenerii nu ştiu să-şi gestioneze conflictele apărute. Specialiştii vorbesc de semne care ar trebui să trimită partenerii în cabinetul unui psihoterapeut de cuplu pentru a evita drumul către un avocat sau notar, pentru divorţ.
Aveţi mereu aceleaşi certuri
De multe ori vă certaţi şi vă reproşaţi aceleaşi lucruri, deşi aţi mai stabilit de câteva ori că v-aţi iertat şi aţi trecut peste.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Partenerul tău îţi cere să faceţi terapie de cuplu
Nu ar trebui să te simţi jignită dacă iubitul tău îţi cere să mergeţi la un terapeut pentru consiliere. Din contră, ar trebui să te bucuri că ţine atât de mult la relaţia voastră şi că vrea s-o repare cu orice preţ.
În niciun caz mersul la psiholog nu înseamnă că aveţi probleme uriaşe, ci că poate comunicarea dintre voi a devenit în timp defectuoasă şi aveţi nevoie de un mic ajutor pentru a reveni pe calea cea bună.Viaţa sexuală nu te satisface
Este normal ca într-o relaţie de lungă durată să aveţi momente în care sexul cade pe planul al doilea, în timp ce voi vă găsiţi alte ocupaţii.
Totuşi, nu este sănătos să rămâneţi în această situaţie, pentru că problema se poate adânci…Unul dintre parteneri este atras şi de alte persoane
Există şanse să aveţi motive întemeiate pentru care sunteţi atras/ă şi de alte persoane. Un terapeut poate stabili vulnerabilităţile din relaţia dvs. care pot duce la infidelitate, explică psihologii. Cu alte cuvinte, când vă gândiţi la posibilitatea de a vă înşela partenerul, terapia este primul lucru care ar trebui luat în calcul dacă vreţi să salvaţi relaţia.
Vă învinovăţiţi reciproc
Primul şi cel mai important lucru pe care partenerii îl învaţă în momentul în care ajung în cabinetul unui psihoterapeut este responsabilitatea, spune specialistul. Este mai uşor să dai vina pe cealaltă persoană pentru toate lucrurile care merg prost. În faţa unei a treia persoane este mai greu să aduci argumente neplauzibile, şedinţele de consiliere scoţând mai uşor la suprafaţă nemulţumirile fiecărui partener în parte.