Husa pentru saltea este extrem de importanta deoarece ii ofera saltelei tale protectia de care are nevoie si ii prelungeste durata de utilizare. Fie ca este vorba despre transpiratie, pete nedorite sau praf, husele de protectie au calitatea de a pastra salteaua intacta si de a iti oferi confortul mult dorit. Nimic nu este mai neplacut decat sa iti schimbi salteaua cea noua pentru ca fiul tau cel mic a rasturnat acuarelele pe pat sau pentru ca sticla de vin pe care ai deschis-o de Dragobete s-a varsat.

De aceea, exista cateva trucuri pe care ar trebui sa le stii pentru alegerea husei potrivite saltelei tale, cu scopul de a preveni aceste evenimente neplacute.

1. Husa trebuie sa fie aleasa in functie de necesitati si de eventualele afectiuni

Cele mai folosite huse de saltea sunt cele din bumbac. Acestea previn acumularea prafului in saltea si tin la distanta petele si umezeala. Husele din bumbac sunt potrivite pentru persoanele fara probleme medicale speciale.

Husa impermeabila este recomandata pentru persoanele care sufera de incontinenta urinara si pentru copii. Aceasta impiedica lichidele sa ajunga pe suprafata saltelei si este foarte usor de curatat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Indemnizația socială pentru pensionari nu scade sub 1.281 de lei: Ministerul Muncii a anunțat ce se întâmplă de la 1 septembrie- antena3.ro

Husa de protectie antialergica poate fi utilizata de catre persoanele care sufera de astm si care au alergii la praful din mediul inconjurator. Aceasta husa poate fi spalata la temperaturi ridicate pentru improspatare si pentru distrugerea alergenilor.

Alte tipuri de huse de saltea sunt cele care contin fibre de bambus si cele din lana. Aceste huse sunt recomandate persoanelor care transpira in timpul somnului, respectiv persoanelor care au senzatii de frig.

Ele sunt cunoscute pentru reglarea temperaturii corpului si pentru mentinerea prospetimii pentru o perioada lunga.

2. Trebuie sa urmaresti protectia saltelei tale. De confort se ocupa lenjeria pentru pat!

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont in momentul achizitionarii unei huse este masura in care aceasta iti poate proteja salteaua. Nu te ingrijora daca husa nu arata la fel de confortabil precum ti-ai imaginat. Oricum nu vei dormi direct pe aceasta, ci iti vei personaliza patul cu tipul de lenjerie preferat. Exista insa cateva tipuri de huse pentru saltea care imbina excelent confortul cu protectia.

3. Trebuie sa ai in vedere dimensiunile patului tau si materialele la care esti alergic!

Este total neplacut sa ajungi acasa cu noua husa pentru saltea si sa constati ca este prea mica sau prea mare pentru patul tau. De aceea, este recomandabil sa masori lungimea si latimea saltelei pentru care vrei sa achizitionezi husa inainte sa pornesti in cautarea ei. Materialul din care este confectionata husa este si el foarte important. Daca stii ca esti alergic la un material anume, orienteaza-te spre huse saltea confectionate din alte materiale. In acest mod poti evita neplacerile si te poti bucura in totalitate de noua ta husa.

4. Trebuie sa tii cont si de buget. Exista huse de saltele pentru aproape toate buzunarele!

Cele mai accesibile huse pentru saltele sunt cele din bumbac si cele impermeabile care sunt, de altfel, si cele mai utilizate de catre consumatori. La polul opus se afla husele din bambus si cele din lana.

5. Achizitioneaza husa in perioada imediat apropiata achizitionarii saltelei

Aceasta ar fi o investitie inteligenta si pe termen lung deoarece o husa nu este la fel de costisitoare precum o saltea noua. Este de preferat sa dai cateva sute de lei pe o husa pentru saltea, in loc sa dai mai mult de o mie de lei pe o saltea nou-nouta, in cazul deteriorarii acesteia. Sa previi este de mai mare folos si te costa mai putin decat sa repari stricaciunile cauzate de neglijenta.

Citeste si: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si