Reprezentanţii Salvamont România au arătat, sâmbătă dimineaţă, că în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Citeste si: Salvamontiștii din Sibiu intervin pentru salvarea unei persoane surprinsă de o avalanșă în Masivul Făgăraș

53 de persoane au fost salvate din munți în ultimele 24 de ore

Astfel, au fost 9 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 8 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte 7 apeluri pentru Salvamont Borşa şi Salvamont Lupeni, 4 apeluri pentru Salvamont Predeal, câte două apeluri pentru Salvamont Gorj, Salvamont Voineasa, Salvamont Alba, Salvamont Maramureş şi Salvamont Vatra Dornei, precum şi câte un apel pentru Salvamont Azuga, Salvamont Bihor, Salvamont Suceava, Salvamont Petroşani, Salvamont Bran, Judeţul Buzău şi Judeţul Neamţ.

Citeste si: Salvamontistii au plecat sa recupereze cadavrele celor doi copii morti in avalansa. Ce postase Dor Geta Popescu pe Facebook, inainte sa moara

Alpinista care a murit în Munții Bucegi a fost găsită după trei săptămâni

"În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 persoane, dintre acestea 25 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital", au precizat salvamontiştii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alpinista care a murit în Bucegi a fost recuperată din munți după aproape 3 săptămâni.

„Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munții Bucegi, s-a finalizat”, au transmis reprezentanții Departamentul pentru Situații de Urgență.

Alpinista cu experiență din Brașov a murit în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Echipa de Salvamont a plecat în căutarea ei, dar nu au găsit-o.

„Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale. Pentru că terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă”, a mai transmis Salvamont Bușteni.

Citeste si: Salvamontistii au plecat sa recupereze cadavrele celor doi copii morti in avalansa. Ce postase Dor Geta Popescu pe Facebook, inainte sa moara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si