Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial Timis, politistii de frontiera de la Sectorul Oravita au facut, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni privind combaterea migratiei ilegale, in timpul carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Comorâste si Vrani, 37 de cetateni straini care veneau dinspre granita cu Serbia.

"Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, iar in urma verificarilor preliminare s-a stabilit ca sunt 21 de barbati, sapte femei si

noua copii, cetateni din Irak si Siria, adultii având vârste cuprinse intre 20 si 60 ani, iar copiii intre 4 si 10 de ani", se arata in comunicatul citat.

Tot in cursul noptii trecute, politistii de frontiera de la Sectorul Moravita si lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Timis au depistat, pe directia localitatii de frontiera Jamu Mare, 17 persoane (noua barbati, patru femei si patru minori), originari din Siria si Irak, cu vârste cuprinse intre 4 si 62 de ani.

In ambele cazuri, persoane au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in România cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In cauza, se fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile sârbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

Si politistii de frontiera de la Sectorul Sânnicolau Mare, judetul Timis, in cooperare cu lucratori din cadrul IJJ Timis, au depistat, in apropiere de Beba Veche, sapte persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

"In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, Irak, Pakistan si Palestina, cu vârste cuprinse intre 17 si 57 de ani, solicitanti de azil in România. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei".

In acest caz, politistii de frontiera fac cercetari pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si