Cetățenii străini, în număr de 58, erau ascunși în două TIR-uri și încercau să treacă ilegal în Ungaria.

migranti punct de frontiera

Migranți prinși încercând să treacă ilegal prin punctele de frontieră

[Sursa foto: Politia de Frontieră]

Migranți ascunși în TIR-uri pentru a trece ilegal în Ungaria

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II, polițiștii au surprins un TIR, la volanul căruia se afla un cetățean turc. Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta mobilier pentru o societate comercială din Danemarca.

Însă, în urma controlului efectuat de polițiști, în semiremorcă, printre bunurile transportate, aceștia au descoperit 43 de cetățeni străini.

Citește și: VIDEO- S-a găsit soluția pentru migranții din România. Un nou ghișeu a fost deschis

„În această dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier pentru o societate comercială din Danemarca. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 43 de cetăţeni străini”, a transmis, duminică, într-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

cetateni straini

58 de cetățeni străini, prinși încercând să treacă ilegal granița

[Sursa foto: Politia de Frontieră]

Cetățenii au preluați și duși la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a descoperit că aceștia provin din Siria, Irak și Iran și doreau să treacă ilegal în Ungaria.

Migranții, duși la sediul Poliției

În același timp, și polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere Nădlac au descoperit un alt cetățean turc care conducea un automarfar și transporta fructe pe ruta Turcia-Austria.

Citește și: VIDEO- Muncitori asiatici stabiliți în România. Sri Lanka a devenit locația de vacanță

Și aici, în urma controlului, 15 cetățeni străini au fost găsiți ascunși în TIR, în compartimentul destinat transportului de marfă.

politisti frontiera

Polițiștii de Frontieră i-au descoperit pe cei 58 de migranți, ascunși în TIR-uri

[Sursa foto: Politia de Frontieră]

„La verificări, colegii noştri au stabilit ca persoanele sunt cetăţeni din Siria care doreau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei”, au mai transmis autoritățile.
Acum, în ambele cazuri, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport. De asemenea, la finalizare, vor fi dispuse măsurile ce se impun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si