Iata o lista cu 6 ceaiuri pentru stres, care te vor ajuta sa-ti recapeti echilibrul.

Ceaiuri pentru stres – Ceai Mate

Ceaiul Mate este o bautura care provine din frunzele plantei Yerba Mate. Ceaiul Mate contine foarte multi antioxidanti, aminoacizi, polifenoli, vitamine si minerale, elemente foarte utile pentru buna functionare a organismului nostru:

•        este bogat in antioxidanti

•        contine cu 90% mai multi antioxidanti decat ceaiul verde.

•        imbunatatim nivelul la care functioneaza sistemul nostru imunitar.

•        antioxidantii din ceaiul Mate pot ajuta la detoxifierea organismului,

•        reducerea stresului,

•        incetineste aparitiei semnelor imbatranirii,

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

•        imbunatateste capacitatea de concentrare

•        creste rezistenta la efort fizic,

•        creste energia mentala si puterea de concentrare

•        nu produce efectele neplacute ale consumului de cafea pentru ca eliberarea sa este controlata si se desfasoara pe parcursul intregii zile.

 

 Ceaiuri pentru stres- Ceaiul de roinita

Ceaiul de roinita trateaza depresia cauzata de suprasolicitarea de fiecare zi, imbunatateste memoria, este un remediu excelent in nevrozele cardiace, in stari de anxietate, stari depresive, combate insomnia si migrenele.

Ceaiul de roinita linisteste sistemul nervos, te linisteste si calmeaza starile tensionate asociate cu stresul.

 Ceaiuri pentru stres – Ceai de menta

Ceaiul de menta are o puternica actiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate si stres: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stsri nervoase. Baut inainte de culcare, ceaiul de menta relaxeaza, calmeaza si induce starea de somn odihnitor.

Citeste si: Lacrimi si durere cumplite pentru o romanca de 34 de ani. Femeia a murit dupa ce a baut ceaiuri comandate pe internet

Ceaiuri pentru stres – ceaiul de sunatoare

Ceaiul de sunatoare se numara pe lista celor mai bune ceaiuri pentru organism. Persoanele care adorm greu si au un somn zbuciumat, obositor, ar trebui sa bea seara un ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine.

Ceaiul de sunatoare este benefic in tratarea depresiei usoare si a celor care acuza stari de proasta dispozitie si de nefericire inexplicabile.

Ceaiuri pentru stres – Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres si insomnie.

Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant si cu effect linistitor. Consumat seara inainte de culcare, ceaiul de tei este:

  • relaxant,
  • calmant,
  • usor sedativ,
  • linistitor,
  • parfumat,
  • alunga insomnia, este apreciat ca o bautura magica,
  • este ideal pentru un somn linistit si odihnitor.

 

  1. Ceaiuri pentru stres- Ceaiul de lavanda

Lavanda are proprietati terapeutice valoroase si este folosita in tratarea a peste 70 de afectiuni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

In compozitia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obtinute pe cale de sinteza in laborator. In compozitia sa se regasesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul si principiile amare, care atribuie lavandei virtuti vindecatoare incredibile. Preparatele din lavanda (infuzia si tinctura) sunt de mare ajutor in cazul celor care acuza stari de excitatie nervoasa, stres si stare de neliniste, tristete inexplicabila si proasta dispozitie.

Lavanda este un calmant puternic, ce poate sa fie folosita sub forma de tinctura si uleiul volatile, recomandate in nevroze si in suprasolicitarea psihica sau sub forma de ceai, infuzie, pentru linistirea imediata dupa o zi incarcata.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si