Pe lângă lucrurile esențiale de care trebuie să ne preocupăm când ne amenajăm locuința, cum ar fi alegerea mobilierului, există și alte aspecte care pot părea banale, însă care schimbă complet toată estetica. Dacă nu te pricepi în acest domeniu, poți solicita ajutor profesional din partea unui designer de interior sau te poți inspira din reviste sau de pe internet și poți aplica în casa ta, ideile care ți se par cele mai reușite.

Citește și: Astăzi va fi anunțat Premiul Nobel pentru Literatură 2023. Mircea Cărtărescu, printre scriitorii favoriți

Iată 6 lucruri aparent banale, dar care pot aduce un plus de valoare și calitate vieții de zi cu zi 

1. Iluminatul adecvat

 Iluminatul este adesea subestimat, dar joacă un rol crucial în atmosfera dintr-o locuință. Oamenii au nevoie de iluminat ambiental și lumină suficientă pentru a-și putea desfășura activitățile și pentru a crea o atmosferă confortabilă. Folosește lămpi cu intensitate variabilă și surse de lumină caldă pentru a-ți personaliza atmosfera în funcție de momentul zilei și activitățile desfășurate în fiecare cameră. Alege lustre cât mai interesante și cat mai pe gustul tău pentru a personaliza fiecare încăpere a casei.

2. Organizarea spațiului de depozitare

 Alocarea inteligentă a spațiului de depozitare poate face o diferență uriașă în aspectul și simplitatea vieții de zi cu zi.

Dulapurile bine organizate, rafturile, sertarele și cutiile de depozitare pot să îți transforme locuința într-una ordonata, care economisește spațiu. Poți face chiar și dintr-o locuință mai mică un spațiu funcțional și practic în care să te poți desfășura în voie și în care să îți depozitezi toate bunurile.

3. Detaliile de finisare

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 Elementele precum mânerele ușilor, prizele, întrerupătoarele și robinetele sunt adesea trecute cu vederea, dar alegerea unor variante de calitate poate schimba în mod semnificativ aspectul și funcționalitatea unei locuințe. Acordă atenție și lucrurilor care par mărunte și alege-le cu răbdare pentru a se potrivi în decorul casei. În plus, poți adăuga covoare atât în dormitoare cât și în living, un detaliu în plus care va întregi design-ul locuinței. În plus, vei găsi diverse modele pe Homelux.ro de unde poți alege ceva potrivit pentru încăperea respectivă. 

4. Plantele de interior

 Plantele de interior nu numai că aduc o notă de prospețime și culoare în casă, dar îmbunătățesc și calitatea aerului. Alege plante care iubesc lumina și care se întrețin ușor și vei observa cum iți transformă mediul într-unul mai plăcut.

5. Calitatea pernelor și a lenjeriei de pat

 O parte destul de mare din viața noastră o reprezintă somnul, care ar trebui să fie cât mai odihnitor, așa ca investiția în perne confortabile și lenjerie de pat de calitate nu trebuie subestimată. Aceste detalii simple pot îmbunătăți radical somnul și calitatea vieții.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Tot mai mulți români aleg să profeseze în străinătate

6. Tablouri și decorațiuni personale

 Personalizarea spațiului cu tablouri, fotografii de familie și obiecte de decor care au o semnificație specială pentru tine poate face ca locuința să se simtă cu adevărat ca un cămin. În plus, aceste elemente aduc caracter și personalitate locuinței tale.

În concluzie, amenajarea unei locuințe nu se rezumă doar la aspectul estetic, ci și la atenția la detalii. Aceste 6 lucruri aparent banale pot face o diferență semnificativă în calitatea vieții tale și te pot ajuta să creezi un mediu care să reflecte cu adevărat personalitatea și stilul tau. Așadar, atunci când îți amenajezi locuința, nu uita să acorzi atenție acestor aspecte mici, dar esențiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si