Close sidebar
Close sidebar

6 sfaturi de la profesioniști pentru întreținerea mașinii

Folosești mașina zilnic iar acest fapt nu ar trebui să fie decât un motiv în plus pentru care grija pe care i-o porți să se afle în topul preocupărilor tale.

A.M.S.,

6 sfaturi de la profesioniști pentru întreținerea mașinii

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O folosești pentru mersul la serviciu, la cumpărături sau pentru a rezolva diverse treburi prin oraș, așa că funcționalitatea acesteia trebuie să fie cât mai mare. Ți-am pregătit mai jos cele mai bune sfaturi de la profesioniști pentru a-ți păstra autoturismul impecabil pentru cât mai mult timp, așa că află din rândurile următoare cum întreții mașina ușor și cu bani puțini

Mergi lunar la spălătoria auto

Întreținerea mașinii tale începe cu un capitol foarte important, deși des ignorat de către cei mai mulți dintre șoferi. Spălarea autoturismului la exterior va preveni zgârieturile, care duc, inevitabil, la instalarea ruginei, iar igienizarea acestuia la interior te va ține departe de alergii sau alte afecțiuni ale sistemului respirator. Așadar, o vizită cel puțin o dată pe lună la spălătoria auto este necesară, așa că introdu acest obicei în rutina ta.

Îți vei mulțumi mai târziu.

Dacă transporți des obiecte în spatele mașinii, reține faptul că o tăviță pentru portbagaj specială te va scuti de cheltuieli pentru o curățare în profunzime a tapițeriei autoturismului pe care ai fi nevoit să o faci în cazul în care aceasta s-ar păta.

Schimbă uleiul la timp

Uleiul face posibilă funcționarea optimă a motorului. Lipsa unei lubrifieri corecte poate duce la defecțiuni grave ale mașinii, până la moartea motorului.

Tocmai de aceea, schimbarea uleiului la fiecare 8-12 mii de kilometri parcurși, în funcție de indicațiile producătorilor, este obligatorie. 

Verifică presiunea în roți

O presiune prea mică sau prea mare în pneuri ți-ar putea mari bătăi de cap, cum ar fi la frânare, la consum sau la stabilitatea autoturismului pe șosea. Mai mult decât atât, o presiune incorectă ar putea fi principalul motiv pentru care ajungi atât de des la vulcanizare pentru a repara o pană de cauciuc.

Verifică în mod constant dacă presiunea anvelopelor este cea indicată de producător, în funcție de încărcătura mașinii și de anotimp, și rotește cauciucurile între ele, astfel încât acestea să se poată uza uniform. Altfel, durata lor de viață se va scurta, iar tu vei fi nevoit să cheltuiești sume importante pe seturi noi de anvelope.

Nu întârzia cu schimbarea plăcuțelor de frână

La fiecare 40.000 de kilometri parcurși, plăcuțele de frână ar trebui înlocuite, pentru ca siguranța ta la volan să fie o certitudine. Sistemul de frânare eficient este esențial, așadar programează-te din timp la serviceul auto în care ai încredere și schimbă plăcuțele de frână cu unele noi. Dacă tot vei fi în apropierea unui specialist, cere-i să își arunce un ochi și asupra discurilor de frână, pentru a identifica posibile ovalizări, fisuri sau alte defecțiuni care ar putea periclita siguranța ta la volan.

Înlocuiește la timp filtrul de aer

De filtrul de aer depinde direct accelerația unei mașini, așa că ar trebui să îl schimbi măcar o dată pe an. Producătorii auto sugerează înlocuirea acestuia la fiecare 48.000 de kilometri parcurși, în cazul în care vrei să protejezi motorul și camera de combustie a autoturismului tău. Operațiunea nu durează mai mult de 15 minute și nu este deloc costisitoare, așa că trece-o pe listă atunci când faci revizia la mașină. 

Verifică antigelul

Indiferent de anotimp, antigelul este esențial pentru buna funcționare a motorului mașinii tale. Dacă iarna acesta îl ferește de îngheț, în sezonul cald antigelul asigură protecția motorului prin reducerea temperaturilor. Împiedicarea supraîncălzirii motorului va fi de bun augur și pentru garniturile motorului, ceea ce te va scăpa de reparații serioase. O sticlă de antigel de calitate va costa aproximativ 40 de lei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Aplicând aceste sfaturi, mașina ta va fi întreținută perfect, iar tu te vei putea bucura de mobilitate oricând dorești. 

Aursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-laying-in-front-of-silver-sedan-1075947/

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI