Close sidebar
Close sidebar

7 octombrie, ziua în care Israelul a fost atacat de Hamas. Câți oameni au murit într-un an de război în Gaza

Războiul din Gaza a fost declanşat cu exact un an în urmă, pe 7 octombrie 2023, atunci când militanţii palestinieni Hamas au atacat sudul Israelului, ucigând 1 200 de persoane şi luând aproximativ 250 ca ostatici, potrivit bilanţului israelian. Mai mult de 100 de ostatici sunt încă deţinuţi de Hamas în subteranele din Gaza.

Sorin Negru,

7 octombrie 2024, un an de război în Gaza

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În ultimul an, Israelul a bombardat peste 40 000 de ţinte în Fâşia Gaza, a descoperit 4 700 de tuneluri şi a distrus 1 000 de locuri de lansare a rachetelor, după cum a anunţat armata de la Tel Aviv, luni, 7 octombrie 2024.

Citește și: Liderul Hamas din Gaza, ucis de armata Israelului. Rawhi Mushtaha ar fi fost eliminat cu trei luni în urmă

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a transmis că alți 45 de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene din weekend, crescând numărul total de morți din 7 octombrie până azi la 41.870 palestinieni.

Un comunicat al ministerului a adăugat că alte 97.166 de persoane au fost rănite în urma atacului.

„Forțele israeliene au ucis 45 de persoane și au rănit alte 256 în trei „masacre” de familii în ultimele 24 de ore”, a spus ministerul din Gaza.

„Mulți oameni sunt încă prinși sub dărâmături și pe drumuri, deoarece salvatorii nu pot ajunge la ei”, a adăugat acesta.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Israelul și-a continuat ofensiva brutală asupra Fâșiei Gaza în urma unui atac al grupării palestiniene Hamas pe 7 octombrie 2023, în ciuda unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetare imediată a focului.

Asaltul israelian a strămutat aproape întreaga populație a teritoriului pe fondul unei blocade în curs care a dus la lipsuri severe de alimente, apă curată și medicamente.
Israelul se confruntă cu acuzații de genocid la Curtea Internațională de Justiție pentru acțiunile sale în Gaza, potrivit agenției Anadolu.

Un an de război în Gaza

Armata israeliană a precizat că 726 de soldaţi israelieni au fost ucişi de la 7 octombrie 2023. Dintre aceştia, 380 au murit în atacurile din 7 octombrie şi 346 în luptele din Gaza începând cu 27 octombrie 2023.

Cincizeci şi şase de soldaţi au murit ca urmare a unor accidente operaţionale, pe care armata nu le-a definit.

Armata israeliană a înrolat 300 000 de rezervişti de la începutul războiului- 82% bărbaţi şi 18% femei şi aproape jumătate dintre aceştia cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani.

De la începutul războiului, 13.200 de rachete au fost lansate asupra Israelului din Gaza. Alte 12.400 au fost trase din Liban, în timp ce 60 au venit din Siria, 180 din Yemen şi 400 din Iran, a precizat armata.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Noi informații despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. În ce stare se află acum legendarul pilot: "Doar trei oameni îl pot vizita"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Oficialii de la tel Aviv spun că au fost uciși peste 800 de „terorişti” în Liban, unde au fost lovite 4.900 de ţinte din aer, împreună cu aproximativ 6.000 de ţinte terestre. În cursul anului trecut, Israelul a arestat peste 5 000 de suspecţi în Cisiordania şi Valea Iordanului.

Armata a precizat că a ucis opt comandanţi de brigadă ai militanţilor din Gaza, aproximativ 30 de comandanţi de batalion şi 165 de comandanţi de companie în cursul anului trecut.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI