In articol:
- 1. Fă-ți un plan de bătaie
- 2. Mergi imediat la cumpărături
- 3. Decorează bradul pe 24 decembrie
- 4. Cumpără un brad la ghiveci
- 5. Folosește-te de puterea decorațiunilor și aranjamentelor de Crăciun
- 6. Fă curățenie în toată casă
- 7. Lasă Crăciunul să te vrăjească
1. Fă-ți un plan de bătaie
Știi că orice antreprenor își face un plan de afaceri înainte să-și deschidă o firmă? Când vine vorba de organizarea pentru Crăciun, și tu ar fi bine să îți întocmești un plan, chiar dacă nu unul de afaceri. Dar și planul tău trebuie să fie detaliat și foarte bine scris, astfel încât să nu lipsească nimic din el. Cum îți faci un plan de bătaie pentru pregătirea Crăciunului? Foarte simplu! Iei fiecare activitate pe care va fi nevoie să o realizezi pentru pregătirea Crăciunului și estimezi cât o să te coste, atât din punct de vedere financiar cât și
2. Mergi imediat la cumpărături
Realizarea planului de bătaie ar fi bine să fie urmată de cumpărarea tuturor obiectelor de care vei avea nevoie pentru organizarea unui Crăciun deosebit. Astfel, vei putea să-ți duci planul la îndeplinire în timp util și, în plus, o să eviți aglomerația din magazine, specifică zilelor premergătoare Crăciunului.
- cadouri;
- apa minerală;
- produse de curățat;
- ingrediente pentru aperitive, preparate culinare de bază și deserturi;
- vin, bere și alte băuturi alcoolice;
- cafea;
- decorațiuni și ornamente de Crăciun;
- apă plată Aqua Carpatica;
- sucuri;
- dulciuri;
- brad.
3. Decorează bradul pe 24 decembrie
Propune-ți să decorezi bradul pe 24 decembrie, chiar dacă, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți români aleg să-și împodobească arborele Crăciunului încă de la începutul lunii decembrie. Dacă o să împodobești bradul chiar în Ajunul Crăciunului, o să simți cu adevărat farmecul sărbătorilor de iarnă!
4. Cumpără un brad la ghiveci
În cazul în care vrei să protejezi mediul înconjurător și, în același timp, să te bucuri de un arbore natural, cumpără-ți un brad la ghiveci. Un brad la ghiveci va împrăștia parfumul Crăciunului în toată locuința ta pe întreaga durată a sărbătorilor de iarnă, iar la primăvară va putea fi plantat în fața blocului sau în curtea casei tale. Ca să te bucuri de bradul la ghiveci pentru mulți ani de acum înainte, nu doar pe perioada Crăciunului de anul acesta, o să fie nevoie să respecți cu strictețe instrucțiunile de îngrijire. În caz contrar, bradul tău la ghiveci nu o să aibă o viață prea lungă.
5. Folosește-te de puterea decorațiunilor și aranjamentelor de Crăciun
Decorațiunile și aranjamentele de Crăciun pot să transforme o locuință banală într-una extraordinară. Prin urmare, folosește-te din plin de puterea lor ca să-ți înfrumusețezi casa. Ai grijă să cumperi decorațiuni și aranjamente de Crăciun și pentru exteriorul căminului tău, și pentru interior. Alege decorațiuni și aranjamente simple, cu bun-gust și, pe cât posibil, realizate din materialele naturale. În brad, de exemplu, pe lângă globurile din sticlă, beteală și luminițe ai putea să așezi și decorațiuni care să conțină diverse fructe uscate și bețișoare de scorțișoară.
6. Fă curățenie în toată casă
Tradiția spune că este obligatoriu să facem curățenie în casă înainte de Crăciun, dar că este interzis să șmotruim pe 25 decembrie, dacă nu vrem să avem ghinion în anul ce va urma. Ideal ar fi să termini de curățat locuința pe 22 decembrie, în așa fel încât să ai timp să gătești preparatele pentru masa de Crăciun, să împodobești bradul și, de asemenea, să îți decorezi toată casa. Pentru ca tot procesul de curățenie să fie rapid și eficient evaluează cât de murdară este locuința, stabilește ordinea camerelor în care plănuiești să faci lună și cine te va ajuta.
7. Lasă Crăciunul să te vrăjească
Ca să te organizezi cât mai bine pentru Crăciun, este nevoie să-i permiți spiritului sărbătorii să te cuprindă, cu adevărat. Crăciunul este despre fericire și momente minunate petrecute împreună cu oamenii dragi ție, așa că ai grijă să te bucuri de plin de tot ceea ce faci în această perioadă, indiferent că este vorba despre curățenie sau despre achiziția cadourilor.