Close sidebar
Close sidebar

7 sfaturi pentru începători în broderie. Cum alegi ghergheful și inserția potrivite

Mașina de brodat este un instrument deosebit de interesant cu care poți crea lucruri uimitoare. Asemenea unei pensule în mâna unui artist, folosești mașina de brodat pentru a ”picta” cu ațe colorate pe o pânză. Când faci astfel de proiecte pline de creativitate intri într-o lume minunată în care aproape orice efect este posibil.

Alexandra Bercea,

7 sfaturi pentru începători în broderie. Cum alegi ghergheful și inserția potrivite


DISTRIBUIE
acest articol

În croitorie trebuie să fii deschis în a încerca modele variate, așadar lasă cusăturile mașinii de brodat să vă arate drumul. Cu o mașină de brodat computerizată, lucrurile sunt mai ușor de realizat, gândește-te doar că noile modele îți oferă posibilitatea de a desena direct pe afișajul LCD pentru a crea broderii și abilitatea de a scana un desen sau un fișier JPEG și a-l transforma în model de broderie.

Citeste si: VIDEO| Ioana Călin dă viață rochiilor de mireasă

În acest articol, vei afla cât de ușor este să progresezi în broderia computerizată, și cum poți duce creativitatea la un nou nivel. Dar, dacă nu ai multă experiență cu acest aparat uimitor, află câteva lucruri utile care cu siguranță te vor feri de la eventuale greșeli inerente începătorilor:

1. Începe cu proiecte mici

În primul rând, ca în orice proiecte de cusut și brodat este important să începi cu pași mici. Ei bine, ar trebui să ții cont că toți avem nevoie de practică pentru a stăpâni ceva. Iar frumoasele broderii pe care le vedeți pe internet au fost produse după ce specialistul a câștigat suficientă experiență. Deci, compararea lucrărilor tale ca începător cu lucrările cuiva care a exersat deja de ceva vreme în această lume a broderiei, nu este corect față de tine și îți va scădea încrederea în tine.

2. Alege ghergheful corect

Asigură-te că utilizezi cel mai mic gherghef în care se va potrivi designul dorit Cu cât designul este mai aproape de marginea cercului, cu atât mai multă stabilitate va oferi ghergheful. Un gherghef prea mare va permite țesăturii să se miște, ceea ce face ca modelul să se coasă greșit.

Forma gherghefului are, de asemenea, un impact asupra rezultatului final.

Un gheghef circular va ține materialul mai bine în toate locurile din interiorul gherghefului, mai ales dacă vorbim de o broderie de mici dimensiuni. Dacă vorbim de o broderie mare, atunci probabil că ghergheful dreptunghiular va fi cel mai potrivit.

7 sfaturi pentru începători în broderie. Cum alegi ghergheful și inserția potrivite

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

3. Utilizează inserția de dimensiune corectă

Inserțiile pe care le cumperi sau le tai dintr-o rolă ar trebui să fie suficient de mari încât să se extindă dincolo de toate marginile exterioare ale gherghefului cu minimum 4 cm. Cea mai bună practică este să măsurați exteriorul gherghefului și să adăugi aproximativ 4-5 cm în fiecare direcție. Dimensiunile gherghefurilor se referă de obicei la dimensiunile interioare ale inelului. De exemplu, pe un gherghef de mașină de brodat de 5 x 7cm, va avea nevoie de o inserție de aproximativ 9 x 12 cm.

Citeste si: Cele mai ciudate nume de firmă pe care le-au ales românii 

4. Nu întinde prea mult materialul

Indiferent de tipul de țesătură pe care vrei să brodezi, nu întinde materialul prea mult. Dacă întinzi țesătura prinsă în gherghef, materialul va fi brodat într-o stare întinsă sub cusături. Când faci acest lucru, broderia va arăta bine cât este încă în gherghef, dar atunci când este scoasă țesătura se va relaxa și se va încreți.

7 sfaturi pentru începători în broderie. Cum alegi ghergheful și inserția potrivite

5. Nu folosi o cantitate mare de adeziv spray

O pulverizare ușoară a unui adeziv temporar poate oferi o anumită stabilizare suplimentară atunci când brodezi materiale elastice. Este important să folosești doar o pulverizare ușoară, pulverizarea excesivă vă poate îngreuna pătrunderea acul de cusut în material și poate cauza probleme aspectului broderiei.

6. Nu strânge prea mult șuruburile inelului

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Începătorii care folosesc pentru prima dată o mașină de brodat au tendința de a strânge puternic șuruburile gherghefului. Acest lucru poate deteriora inelul prin forțarea șuruburilor și poate crește șansele de rupere a inelului. O simplă strângere cu degetele este de obicei suficientă pentru a menține materialul bine fixat în gherghef.

7. Alege materialul pentru brodat cu multă atenție

Știm cu toții că țesăturile pe care le alegem influențează foarte mult nu doar aspectul lucrării noastre finale, ci și cât de ușor sau nu este procesul de cusut. Pentru simplitate, optează pentru bumbac 100%. Dacă vrei o broderie pe un material prețios, atunci mătasea va adăuga cu siguranță farmec lucrării tale. Pentru mai multă textură, încercați țesături precum pânza de iută, catifea sau blană artificială. 

Țesătura din bumbac 100% este cel mai ușor de lucrat. Indiferent de greutate, încearcă să alegi o țesătură cu un număr mare de fire, recomandat este cel puțin 200 de fire. Aceasta înseamnă o țesătură destul de strânsă – cu cât țesătura este mai laxă, cu atât țesătura va fi mai puțin stabilă și cu atât mai predispusă la încrețire sau deformare.

În cele din urmă, broderia la mașină este incredibil de distractivă și plină de satisfacții. Restul se învață pe măsură ce experimentezi, succesele te vor împinge mai departe, iar eșecurile te vor învăța mai mult decât îți poți imagina. Așadar, așază-te cu încredere la mașina de brodat pentru că vei face ceva incredibil.

Citeste si: Îți prezentăm 5 rochii de seară cu trenă pentru evenimentele la care vrei să arăți răvășitor!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI