Caracteristicile tenului acneic

Acneea este o problema des intalnita care provoaca un imens stres emotional! Se speculeaza ca afectarea psihologica si sociala cu care se poate confrunta o persoana cu acnee este identica celei asociate cu tulburari grave ca astmul, diabetul, epilepsia si artrita. Vestea buna este ca acneea poate avea antidot! Ingrijirea tenului acneic presupune o rutina corecta, in functie de specificul afectiunii.

Acneea este o afectiune a pielii care apare atunci cand foliculii de par se infunda cu ulei si celule moarte ale pielii.

Principalele semne ale tulburarii sunt punctele albe, punctele negre sau cosurile. Cu toate ca este extrem de frecventa in randul adolescentilor, acneea poate afecta persoanele de toate varstele.

De cele mai multe ori, semnele acneei apar pe fata, frunte, partea de sus a spatelui, piept si pe umeri, deoarece aceste zone ale pielii au cele mai multe glande uleioase (sebacee). Foliculii de par sunt conectati la aceste glande sebacee.

Rutina recomandata in ingrijirea tenului acneic

Ingrijirea tenului acneic presupune mai mult decat simpla folosire a produselor care lupta impotriva afectiunii. Acest proces poate implica si schimbari ale stilului de viata- prima dintre acestea fiind stabilirea unei rutine noi si imbunatatite de ingrijire a pielii.

Ideal ar fi ca rutina de ingrijire a pielii sa fie personalizata pentru tipul de piele al pacientului.

In caz contrar, o rutina nepotrivita poate provoca mai multe probleme.

Ingrediente de luat in considerare

- Acidul salicilic are rolul de a debloca porii si de a reduce inflamatia. Poate combate punctele negre si albe si poate contribui la eliminarea mai rapida a pustulelor.

- Peroxidul de benzoil anihileaza bacteriile care provoaca acnee. Prin urmare, este ideal in cazul acneei inflamatorii.

- Retinoizii exfoliaza suprafata pielii, indepartand celulele moarte ale pielii care infunda porii, printre altele. De asemenea, ajuta la reducerea inflamatiei si sunt esentiali pentru tratarea tuturor formelor de acnee.

7 sfaturi care conteaza in ingrijirea tenului cu acnee

Tratarea acneei nu implica doar goana dupa produse miraculoase. Acest proces presupune si o curatare atenta, dar si cateva modificari simple aduse stilului de viata.

Curata-ti tenul de doua ori pe zi, dar si dupa ce transpiri

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prima masura pe care poti s-o iei este sa te speli pe fata dupa ce te trezesti si inainte de culcare. Nu te spala de mai mult de doua ori pe zi (decat daca transpiri) pentru ca iti poti irita pielea.

Alege produsele non-comedogenice

Ingrijirea tenului implica si alegerea produselor potrivite! Non-comedogenic este o specificatie destul de intalnita pe produsele de ingrijire a pielii.

Pe unele etichete ale acestor produse se mentioneaza “fara ulei”. Aceste substante sunt cunoscute pentru faptul ca nu infunda porii. Fiecare produs utilizat pe zonele predispuse la acnee trebuie sa contina etichetele “fara ulei, noncomedogenic”.

Cu toate acestea, este recomandat sa verifici lista completa a ingredientelor inainte de a aplica un astfel de produs. Evita orice contine substante iritante, cum ar fi alcoolul sau parfumul.

Fii delicat! Nu folosi exfolianti duri

Acneea nu este o problema cauzata de “murdarie”. De aceea, nu trebuie sa te cureti agresiv si nici nu trebuie sa folosesti exfolianti duri pentru ca poti provoca si mai multa roseata si iritare.

Nu agresa pustulele

Cu toate ca este foarte tentant sa elimini cosurile aparute, acest lucru poate provoca cicatrici. In plus, in acest fel, bacteriile pot fi transferate catre alti pori si totul se poate transforma intr-o acnee inflamata si profunda.

Ideal ar fi sa nu incerci acest lucru cu tipurile de acnee mai profunde, cum ar fi pustulele.

Fii atenta la cum iti ingrijesti parul

Daca suspectezi ca rutina de ingrijire a parului poate fi de vina pentru acnee, schimba ritualurile pentru a vedea daca exista vreo imbunatatire. In primul rand, incearca sa nu folosesti produse care contin uleiuri.

Curata orice intra in contact cu pielea

Pielea (si-asa sensibila) se poate contamina cu microorganismele care isi fac veacul in lenjeria de pat, periile de machiaj si chiar ecranele telefonului. Iar acestea iti pot infunda porii. Pentru a evita acest lucru, specialistii recomanda schimbarea cearsafurilor saptamanal si a fetelor de perna de 2-3 ori pe saptamana.

In plus, ar fi ideal sa-ti cureti instrumentele de machiaj in fiecare zi. Dar daca acest lucru nu este posibil, incearca sa le speli o data pe saptamana.

Alege Rilastil Acnestil pentru a lupta eficient cu acneea

Produsele dermatologice din gama Acnestil sunt specializate in tratarea acneei usoare si moderate.

Rilastil Acnestil este un tratament combinat, care actioneaza asupra celor 4 evenimente biologice responsabile pentru formarea leziunilor acneice: inflamatia, hiperactivitatea glandelor sebacee, colonizarea bacteriana si hiperkeratoza canalului de par.

Mai exact, Rilastil Acnestil:

- corecteaza aspectul de piele ingrosata (hiperkeratoza)

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- regleaza activitatea glandelor sebacee

- reduce colonizarea bacteriilor foliculare

- reduce inflamatia

De asemenea, nu contine gaz propulsor, lauret-sulfat de sodiu, lauril-sulfat de sodiu, parabeni, parfum, coloranti si derivate din grau.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si