Sursa: Vivre

Desi pe piata sunt disponibile produse variate, acesta a ramas preferatul tuturor, deoarece articolele din lemn au o durata de viata indelungata, structura rezistenta si un finisaj natural deosebit. Mai mult decat atat, exista numeroase tipuri de lemn din care pot fi realizate accesorii rafinate si perfect functionale, asa cum este mobila pe care o poti cumpara de la Vivre. Cea mai versatila resursa, regenerabila si complexa, lemnul este extrem de folosit pentru crearea de mobilier.

Proprietatile structurale, estetice, calitatile si utilizarile fiecarui material sunt distincte, asa ca vom vorbi in cele ce urmeaza despre 7 tipuri de lemn ideale pentru corpurile din casa ta.

Lemn de stejar

Foarte potrivit pentru fabricarea mobilei, datorita rezistentei sale si aspectului deosebit, stejarul este un lemn de esenta tare, adesea intalnit in industrie. Este deschis la culoare si, cu toate ca prin natura sa e durabil, are calitati bune de flexibilitate, daca este uscat incet, in conditii optime. Piesele de mobilier realizate din lemn de stejar au un design impozant si confera distinctie oricarei case, fiind adevarate opere de arta. De o frumusete pura, acest material nu este foarte greu, rezista excelent la absorbtia de umiditate, se coloreaza si se finiseaza foarte bine. Este frecvent utilizat in fabricarea mobilei de interior si exterior, structura barcilor, a balcoanelor, pentru birouri, ornamente strunjite, profilate, elemente de arhitectura, lambriuri, sculpturi, podele, scari sau tamplarie.

Lemn de cires

Cu o textura fina si o culoare rosiatica, ciresul este potrivit pentru realizarea pieselor de mobilier elegante, sofisticate. Acest tip de lemn nu necesita vopsire, ci doar lac si bait. Este foarte flexibil, se lucreaza usor, e simplu de slefuit, rezista la indoire si deformatii de micsorare. Ciresul are o rigiditate scazuta si suporta excelent cuiele, fiind folosit destul de mult in industria mobilei pentru producerea de dulapuri, manere si picioare de mobilier, mici articole artizanale.

Lemnul de cires se intalneste si la fabricarea furnirurilor, a parchetului, lambriurilor ori scaunelor. Aspectul sau devine mai frumos odata cu trecerea timpului, asa ca este perfect pentru orice locuinta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Lemn de brad

Un lemn de esenta moale ce se usuca foarte repede, bradul este folosit pentru fabricarea mobilei, a usilor, ramelor pentru tablouri si ferestre. Se prelucreaza si se finiseaza foarte usor, de aceea, este utilizat si pentru crearea elementelor decorative. Lemnul de brad este o componenta principala a placajului, este uniform texturat si se foloseste si pentru exterior, atunci cand e supus unor tratamente adecvate care sa il protejeze de factorii naturali.

Lemn de mahon

Mahonul este un lemn de esenta tare, rezistent la umiditate si soare, durabil si fin granulat. Are o culoare maro-roscat si se foloseste la scara larga pentru fabricarea mobilierului de lux si finisarea unor articole exclusive. Dulapurile din lemn de mahon, dressing-urile sau mesele furniruite sunt scumpe, insa exceleaza in ceea ce priveste calitatea. Lemnul de mahon se foloseste si pentru podea, deoarece este usor de intretinut sau in constructia de barci, pentru ca rezista la deformare.

Lemn de nuc

Mobilierul din nuc a fost intotdeauna apreciat pentru rezistenta si durabilitatea sa. Acest tip de lemn este de esenta tare, greu si bine texturat, dar poate fi indoit sau finisat in diferite moduri fara sa se deormeze. Accepta cu usurinta lacuri si vopsea, fara sa aiba reactii ulterioare, este inchis la culoare si utilizat in principal pentru fabricarea pieselor de mobilier masive si furniruri, lambriuri, dulapuri ori decoratiuni.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Lemn de cedru

Nativ din Liban, centrul si vestul Siriei, cedrul este un lemn moale, rosiatic, folosit in mod traditional pentru fabricarea jaluzelelor. Aspectul sau deosebit si mirosul dulce distinctiv au facut ca acest tip de lemn sa fie frecvent utilizat in interiorul dulapurilor si pentru confectionarea cuferelor. Cedrul are o textura uniforma, este simplu de prelucrat si se poate folosi pentru constructii de orice fel. Rezista la descompunere, mucegai, insecte sau igrasie si are o capacitatea de izolare termica ridicata. De asemenea, lemnul de cedru este recunoscut si pentru proprietatile sale de a calma si elimina stresul.

Lemn de pin

In ciuda nervurilor foarte rare si a faptului ca este un lemn moale, pinul este rezistent la contractie, deformare si umflare. Are o textura uniforma, se prelucreaza usor si se finiseaza bine, fiind frecvent folosit pentru mobilier de serie, case pe structura de lemn sau lambriuri. Este unul dintre cele mai utilizate materiale lemnoase din lume deoarece creste rapid si are o calitate inalta. Din lemnul de pin se fabrica si mobilier pentru gradina, pentru ca are o adaptabilitate ridicata la factorii de mediu. Aspectul sau rustic si culoarea deschisa ofera caldura pieselor de mobilier, de aceea este preferat in special pentru amenajarea dormitoarelor copiilor.

Lemnul este un material excelent pentru orice fel de mobilier. Indiferent de tipul ales, cu astfel de articole vei crea o atmosfera eleganta si naturala in locuinta ta, mai ales ca te vei bucura de piesele achizitionate o perioada lunga de timp. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si