Media la nivel european este de 57% (maximul fiind in Grecia- 93%, iar minimul in Germania- 27%). Cei mai dezavantajati tineri se gasesc in tari care au fost afectate puternic de criza economica.

Desi se simt exclusi, procentul tinerilor care si-ar dori sa emigreze este mic, undeva in jur de 15%, cei mai multi fiind din Cipru.

61% dintre tinerii europeni nu doresc sa studieze sau sa lucreze intr-o alta tara membra a Uniunii Europene, in timp ce doar 32% sunt dispusi sa faca asta (procentele in cazul Romaniei sunt de 51% impotriva plecarii si

44% pro-plecare).

O alta problema majora descoperita in cazul Romaniei este ca 85% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani nu au calatorit niciodata intr-o alta tara UE.

Nici retelele sociale nu sunt vazute neaparat cu ochi buni de catre tinerii din intreaga lume. Doar 46%, sub jumatate, considera ca aceste retele reprezinta un progres pentru democratie.

Cercetarea sociologica a fost efectuata intre 8 si 25 aprilie 2016, pe un esantion de 10.294 de tineri din cele 28 de state membre, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, existand diferente semnificative de la un stat la altul in ceea ce priveste raspunsurile inregistrate, potrivit unui comunicat al Biroului de Informare al Parlamentului European.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Luptă strânsă între Elena Lasconi și Marcel Ciolacu pentru turul doi- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si