În spitalele din România sunt internate 75 de persoane din Ucraina, iar Alexandru Rafila spune că nu există probleme în tratatrea lor.

"Este o situaţie din ultima săptămână, în intervalul 9- 15 martie. Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi."

Citeste si: Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, care a protestat în direct la TV împotriva lui Putin, a dispărut fără urmă

"În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală", a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Refugiații sunt identificați printr-un cod unic

Persoanele din Ucraina beneficiază de identificare prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, unde acestea sunt identificate printr-un sistem unic.

Citeste si: Mesajul lui Zelenski pentru NATO: "Unii aliați sunt hipnotizați de războiul lui Putin"

"CNAS a pus la punct un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, bazat pe datele paşapoartelor, data şi locul naşterii al fiecărei persoane, un cod unic care va fi folosit pentru evidenţierea serviciilor medicale ce sunt efectuate pentru aceste persoane, încât ele să beneficieze de întreaga gamă de servicii, inclusiv de accesul în programele de sănătate, ca pacienţii din România",

a explicat Alexandru Rafila.

3.300 de paturi disponibile pentru refugiați

3.300 de paturi sunt disponibile pentru refugiații care au nevoie de îngrijiri medicale, odată ajunși în România.

Citeste si: Ce teritorii a reușit să cucerească Rusia în Ucraina. Ucrainenii rezită în fața armatei ruse

"Am adăugat la cifra pe care am prezentat-o săptămâna trecută ca urmare a intervenţiei la nivelul Comisiei de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii şi 151 de locuri de chirurgie plastică. Unităţile sanitare şi specialiştii de acolo tratează pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale. România, până în acest moment, nu are probleme în acordarea asistenţei medicale acestor refugiaţi", a afirmat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si