Tragedie în Indonezia și Timorul de Est. Numărul deceselor și al persoanelor dispărute în urma inundațiilor a crescut rapid în ultimele ore.

Peste 75 de persoane au murit și zeci sunt date dispărute după inundațiile devastatoare și alunecările de teren care au lovit Indonezia și Timorul de Est, au declarat oficialii locali luni.

Citeste si: Grecia anunță noi restricții pentru zborurile internaţionale

Potop în Indonezia- zeci de oameni sunt dați dispăruți

Inundațiile provocate de ploi torențiale au făcut ravagii și distrugeri pe insulele care se întind de la Flores, în Indonezia, până la Timorul de Est, trimitând mii de persoane în adăposturi.

Potopul și alunecările de teren ulterioare au provocat revărsarea barajelor, scufundând mii de case și surprinzând inclusiv lucrătorii din echipele de intervenție, potrivit Daily Mail.

"Sunt 55 de morți, dar acest număr este foarte dinamic și se va schimba cu siguranță, în timp ce aproximativ 42 de oameni sunt încă dispăruți", a declarat pentru radiodifuzorul MetroTV, purtătorul de cuvânt al Indoneziei, Raditya Djati.

Citeste si: Mai mulți morţi şi zece dispăruţi în Indonezia, în urma unei alunecări de teren

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cel puțin 21 de persoane au murit și în Timorul de Est, a declarat un oficial din mica națiune pe jumătate de insulă care se află între Indonezia și Australia.

Zeci de case din localitatea Lamenele, de pe insula Adonara, au fost afectate grav de o alunecare de teren, la scurt timp după miezul nopţii trecute. Salvatorii au găsit 35 de cadavre şi cel puţin cinci răniţi, a declarat Lenny Ola, oficial local.

Citeste si: O femeie dispărută cu 10 ani în urmă, în tsunami-ul din Japonia, a fost găsită acum

Capitala Timorului, sub ape

Multe dintre decese au avut loc în capitala inundată a Timorului, Dili. Noroiul a acoperit casele, podurile și drumurile din municipiul Indonezia din East Flores, unde salvatorii s-au luptat să ajungă într-o zonă îndepărtată și grav afectată din cauza ploilor și a valurilor puternice.

"Noroiul și vremea extremă au devenit o provocare serioasă, iar resturile care se acumulează au împiedicat echipa de căutare și salvare", a spus Djati.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Locuitorii speriați s-au adunat la adăposturi temporare din regiunea îndepărtată sau s-au refugiat în ceea ce a rămas din casele lor. "Evacuații sunt răspândiți. Există sute în fiecare sub district, dar mulți alții stau acasă", a spus Alfons Hada Bethn, șeful agenției de dezastre din East Flores. Ei au nevoie de medicamente, mâncare, pături.

"Ploile puternice au îngreunat eforturile de a găsi supraviețuitori. Bănuim că mulți oameni sunt îngropați, dar nu este clar câți lipsesc", a spus Bethan.

Dili, capitala Timorului de Est, inundată [Sursa foto: Twitter / Timor News]

Zeci de oameni dispăruți în Timorul de Est


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si