Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat, in ultima decada a lunii ianuarie 2017, 71 sortimente de tomate in conserva (bulion, pasta de tomate, rosii pasate, tomate decojite, rosii taiate cuburi) comercializate in cadrul marilor structuri comerciale de tip hipermarket.

Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti a APC, coordonata de conf. univ. dr. Costel Stanciu si publicat pe site-ul institutiei.

La realizarea acestui studiu s-au avut in vedere clarificarea unor aspecte legale, tehnologice si de comercializare a tomatelor in conserva; identificarea aditivilor alimentari utilizati in compozitia acestor produse care prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum constant si pe termen lung si realizarea unor topuri din produsele analizate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Procesul de denaturare a unor produse (bulion, pasta de tomate) se practica de data aceasta cu incalcarea normelor legale in vigoare si, probabil, cu acordul tacit al autoritatilor. Bulionul si pasta de tomate trebuie fabricate numai din rosii, nicidecum din concentrat de tomate a carui provenienta/continut de reziduuri de pesticide/continut de metale grele si an de fabricatie nu se cunosc.

Din pacate, folosirea acestor practici de productie a transformat bulionul si pasta de tomate intr-un colorant nesanatos si, cam atât.”, arata conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC, pe situl organizatiei.

Citeste mai multe AICI.

foto: apc-romania.ro
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si