Close sidebar
Close sidebar

78% din bulionul si pasta de tomate vandute in Romania ar trebui retrase de pe piata, sustine Asociatia Pro Consumatori. Ce contin acestea

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC) "78% din bulionul si pasta de tomate trebuie retrase de la comercializare deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienta necunoscuta, diluat cu apa pana la obtinerea tipului de bulion sau pasta de tomate dorita a fi comercializata".

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat, in ultima decada a lunii ianuarie 2017, 71 sortimente de tomate in conserva (bulion, pasta de tomate, rosii pasate, tomate decojite, rosii taiate cuburi) comercializate in cadrul marilor structuri comerciale de tip hipermarket. Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti a APC, coordonata de conf. univ. dr. Costel Stanciu si publicat pe site-ul institutiei.

La realizarea acestui studiu s-au avut in vedere clarificarea unor aspecte legale, tehnologice si de comercializare a tomatelor in conserva; identificarea aditivilor alimentari utilizati in compozitia acestor produse care prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum constant si pe termen lung si realizarea unor topuri din produsele analizate.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

„Procesul de denaturare a unor produse (bulion, pasta de tomate) se practica de data aceasta cu incalcarea normelor legale in vigoare si, probabil, cu acordul tacit al autoritatilor. Bulionul si pasta de tomate trebuie fabricate numai din rosii, nicidecum din concentrat de tomate a carui provenienta/continut de reziduuri de pesticide/continut de metale grele si an de fabricatie nu se cunosc.

Din pacate, folosirea acestor practici de productie a transformat bulionul si pasta de tomate intr-un colorant nesanatos si, cam atât.”, arata conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC, pe situl organizatiei.

Citeste mai multe AICI.

foto: apc-romania.ro
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI