8 sfaturi pentru a da startul propriei tale afaceri
In teorie, dezvoltarea de la 0 a unei afaceri de succes suna extrem de bine.
In practica, lucrurile sunt insa putin mai complicate, pentru ca succesul este o variabila determinata de o multime de factori:
Daca vrei ca toti acesti factori eterogeni sa se alinieze sub cupola aceluiasi numitor comun- reusita afacerii tale- trebuie sa tii cont de urmatoarele 8 sfaturi, vitale pentru orice tanar antreprenor:
Odata intrat in lumea afacerilor, vei avea o multime de hopuri in fata. Fii pregatit sa le infrunti, sau fii pregatit sa te retragi! Nu poti coordona o echipa intreaga de oameni, atat timp cat nu poti sa iti controlezi propriile emotii. Antreprenorii de succes stiu sa trateze un esec ca pe un motiv foarte bun de a invata ceva din asta. Asadar, fii pregatit sa inveti din orice greseala pe care o faci la inceput!
Business fara clienti nu se poate! De aceea, trebuie sa simti si sa intelegi foarte bine pulsul domeniului in care vrei sa activezi:
Intelegerea pietei reprezinta un factor extrem de important, in dezvoltarea unui plan ce afaceri realist.
Este 2019, an in care toate afacerile au cel putin o pagina de net.
Este inutil sa crezi ca poti vinde un produs/serviciu, fara a investi in promovarea acestuia pe: Facebook, Instagram, Google, Youtube etc. Din fericire, exista o multime de moduri prin care poti ajunge rapid la clientii tai, atat timp cat ai la indemana planul potrivit de comunicare digitala. Daca iti este strain acest domeniu, tot netul este de partea ta. Afla mai multe informatii despre cum poti promova cu succes un business ca al tau si aloca din start resursele necesare pentru acest demers.Oamenii din industrie trebuie sa afle cine esti, asa ca fii pregatit sa imparti carti de vizita! Fa-ti un calendar cu toate evenimentele importante din domeniu si fii mereu omul potrivit la locul potrivit. Cunoaste oameni noi din sfera ta de interes, cu care poti face pase inspirate de idei, sau pe care ii poti coopta in echipa ta. Fii mereu vizibil si transforma-te intr-un brand ambassador pentru propria ta afacere, pentru ca lipsa de vizibilitate este unul dintre cele mai sumbre scenarii ale unui tanar antreprenor.
Fii pregatit sa lucrezi mai mult decat angajatii tai! Este o realitate cu care trebuie sa te acomodezi inca din primele saptamani, deci nu te grabi sa iti cumperi bilete de vacanta in urmatoarea perioada.
Uita de procrastinare si concentreaza-te intotdeauna pe rezultate obtinute ACUM, nu MAINE. Trebuie sa fii cel mai bun angajat pe care firma ta il are, pentru ca un lider dedicat inspira incredere si devotament celor din jurul sau!Trage din start o linie clara intre INVESTITII si CHELTUIELI, pentru ca bugetul limitat nu iti permite sa directionezi inutil fonduri in toate directiile. Inainte de a cheltui o suma de bani pe un anumit input (mobilier, personal, logistica etc), evaluează beneficiile pe care le poate oferi. In cazul in care nu exista niciun avantaj real (motivarea angajatilor, fluidizarea procesului de business etc), obtinut in urma unei achizitii, este recomandat sa amani aceasta decizie.
Iata cateva investitii inteligente pe care le poti face in primele 6 luni:
Este una dintre cele mai importante lectii pe care tinerii antreprenori trebuie sa le inteleaga. Nu trebuie sa pleci niciodata de la premisa ca Original= Succes. Mai mult decat atat, este riscant sa iti directionezi banii, munca, timpul si sanatatea intr-o directie in care nu s-a mai dus nimeni pana acum. De aceea, iti recomandam sa evaluezi comportamentul celor care au deja un business asemanator si sa il aplici apoi cu succes in compania ta.
Oamenii tai au nevoie de un om capabil sa ii coordoneze, sa ii sustina, sa ii inteleaga, sa ii recompenseze, sa ii trateze intr-un mod corect, in functie de activitatea lor. Fii un sef respectat, nu un sef temut, pentru ca se poate asocia in mod negativ presatatia unui sef cu intreaga companie. Or nu iti permiti sa pierzi oameni in primele 6 luni, doar pentru ca iti place ideea de a da ordine in birou.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Speram ca ti-au fost de folos aceste sfaturi si ca vei incepe cu dreptul noul tau business. Nu uita un lucru extrem de important: in aceasta poveste, rabdarea isi are un loc binemeritat, asadar, nu spera la rezultate aparute peste noapte. Concentreaza-te mai degraba pe consolidarea unei pozitii in piata si incearca in fiecare zi sa fii o varianta mai buna a liderului de ieri!
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro