In articol:
Bacteria „mâncătoare de carne” se pare că și-a făcut apariția și în România. Medicii sunt îngrijorați și se tem de răspândirea acesteia. Este vorba despre o bacterie care poate ucide în câteva ore.
Bacteria care te ucide în câteva ore a ajuns în România
S-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri de persoane diagnosticate cu bacteria „mâncătoare de carne”. Se pare că infecția mortală ar fi ajuns și în România. Medicii se tem de răspândirea bacteriei, dar momentan precizează că nu ar fi o amenințare reală pentru țara noastră.
„ Începem să ne aliniem la restul lumii în ceea ce priveşte patologia de import. Nu mai avem doar călători, de obicei români, care vin cu boli achiziţionate în diverse zone ale lumii, cum aveam până acum.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Simin Aysel Florescu a continuat, menționând că, în ciuda faptului că românii călătoresc și că în România migrația a crescut, bacteria „mâncătoare de carne” nu ar reprezenta în acest moment un risc în țara noastră.
„ Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate.(...) Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă ”, a declarat Simin Aysel Florescu.
Bacteria „mâncătoare de carne” este o infecție rară, provocată de streptococii din grupa A. Bacteria est emoratlă, putând a provoca decesul în 48 de ore. Se manifeste prin febră, dureri musculare, vărsături și alte simptome severe.
În Japonia, au fost înregistrate 941 de cazuri de infestări cu bacteria „mâncătoare de carne”.