30 de ani de fumat i-au adus o afecțiune extrem de rară unui bărbat din Austria. Totul a fost descoperit în anul 2007, atunci când s-a dus la doctor pentru că era deranjat de răgușeala din voce, care nu mai dispărea, și de faptul că tușea foarte mult, ceea ce îi îngreuna și respirația.

Medicii au rămas uimiți de ce au descoperit. Afecțiunea de care suferea bărbatul este foarte rară și are efecte cel puțin neobișnuite. 

Citește și: 3 obiceiuri la care să renunți dacă vrei să te simți mai bine în fiecare zi

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

spital, fumat, medici, afectiune

După ani de fumat, din gâtul bărbatului au răsărit fire de păr

Pacientul a început să fumeze de la vârsta de 20 de ani, iar de atunci nu a renunțat niciodată la acest viciu. La un moment dat însă, în urma unui episod de tuse acută, acesta a eliminat un fir de păr din gât.

După ce bărbatul a ajuns pe mâna medicilor, aceștia au descoperit că bărbatului i-au crescut mai multe fire de păr într-o zonă a gâtului unde acesta a avut o operație.

Chiar dacă acestea au fost îndepărtate, au continuat să se refacă în același loc. Prin urmare, bărbatul a fost nevoit să revină anual la spital pentru a fi îndepărtate. Timp de 14 ani după ce a descoperit condiția de care suferea, omul nu a renunțat la fumat.

Totuși, în anul 2022 medicii au ars celulele de păr din gâtul său, ceea ce a dus la stoparea creșterii firelor.

Acum, la vârsta de 52 de ani, pacientul a renunțat la fumat și este considerat vindecat.

Afecțiunea cu care a fost diagnosticat bărbatul se numește creșterea părului endotraheal și este extrem de rară. Chiar dacă nu este clar ce o cauzează, medicii au precizat că în acest caz creșterea firelor de păr a fost provocată de fumat, și asta pentru că fumul poate cauza inflamații la nivelul țesuturilor din gât, ceea ce poate face ca celulele stem să se transforme în foliculi de păr.

Citește și: Alimentele care îți scad tensiunea arterială. Dieta recomandată de medici împotriva "ucigașului tăcut"

spital, fumat, medici, afectiune


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si