O nouă variantă mutant a Omicron străbate în prezent India, iar spitalele din regiune sunt în alertă roșie. Experții spun că tulpina a dus la o creștere de 13 ori mai mare a numărului de infectări în ultima lună. Nu au apărut date oficiciale cu privire la simptomele de infecție ale noii variante, însă acestea ar trebui să fie similare cu versiunile anterioare ale tulpinii.

Citește și: Bilanț COVID-19: 6.066 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână

Între semnele care pot să arate că sunteți infectat cu această tulpină mutant se numără:

- curgerea nasului
- durere de cap
- oboseală (ușoară sau severă)
- strănut
- durere de gât

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Covid-19 ar putea proveni de la oameni conform unor studii ale unui om de știință din China. Secvențele genetice  ale mostrelor virale prelevate de la piața de fructe de mare Huanan, din Wuhan, considerat a fi locul unde a început pandemia- erau "aproape identice" cu cele ale pacienților infectați cu coronavirusul, sugerând astfel că visurul SARS-CoV-2 ar putea proveni de la oameni,

a declarat Tong Yigang de la Universitatea de Tehnologie Chimică din Beijing, potrivit CNN.

Citește și: VIDEO- Infecțiile respiratorii și virozele sunt la ordinea zilei din cauza schimbărilor de temperatură

Tong, care a vorbit la o conferință de presă organizată de Consiliul de Stat chinez cu privire la cercetările privind originea virusului, a declarat că peste 1.300 de probe de mediu și de animale congelate au fost prelevate în piață între ianuarie 2020 și martie 2020, iar cercetătorii au izolat trei tulpini de virus din probele de mediu.

El a mai spus că nu există încă suficiente dovezi care să susțină studiile recente care au sugerat că originea virusului Covid-19 ar fi ratonii. 

Citește și: Val de COVID, gripe și viroze

În cadrul aceluiași eveniment, un cercetător chinez de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Zhou Lei, a făcut apel la o colaborare științifică la nivel mondial pentru depistarea originii virusului, afirmând că locul în care Covid-19 a fost descoperit pentru prima dată nu este neapărat locul în care acesta își are originea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si