Tom Mansfield a murit la doar 29 de ani, după ce a consumat prea multă cofeină. Concret, antrenorul de fitness, care a lăsat acum în urma sa o familie îndoliată, și-a comandat un pachet de 100 de grame de pudră de cofeină pentru a-l consuma în shake-uri pe care le folosea ca suplimente în programele sale sportive.

Doar că o greșeală, făcută din neatenție, l-a costat viața. Și asta pentru că nu a observat eroarea pe care a făcut-o atunci când și-a cântărit cantitatea de pudră de cofeină pe care ulterior a consumat-o.

Citește și: VIDEO Trend ciudat: cafea cu ceapă verde! Cum li se pare oamenilor această combinație?

cafea

Boabe de cafea 

[Sursa foto: Freepik]

A murit în urma unui stop cardiac

Concret, doza recomandată de pudră de cofeină era între 60 și 300 de miligrame, doar că Mansfield a folosit un cântar care pornea de la greutatea de două grame. Astfel, antrenorul a consumat, din neatenție sau fără să știe, câteva grame de pudră, adică undeva la 200 de cești de cafea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Moment în care, imediat, a simțit o înțepătură în zona pieptului, inima a început să îi bată cu putere, a făcut spume la gură și a ajuns de urgență la spital, după ce soția sa a sunat după ajutor.

Din păcate, însă, Tom Mansfield nu a mai avut nicio șansă la viață. Tânărul antrenorul, notează livesciens.com, a făcut un stop cardiac în urma căruia, pe 5 ianuarie 2021, căci atunci a avut loc tragedia, a fost declarat decedat.

cafea

Ceașcă de cafea

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: "Am renunțat să consum aceste 3 alimente după ce am devenit nutriționist". Sfatul neașteptat al unui terapeut cunoscut

Ulterior, medicul legist a constat că nivelul de cofeină din sânge îi era de 392 mg pe litru, fiind unul foarte ridicat având în vedere că o ceașcă de cafea are aproximativ 2-4 mg pe litru.

De specificat este și faptul că, la momentul tragediei, compania de la care antrenorul și-a cumpărat pudra de cofeină nu a vândut produsul alături de o linguriță de măsurat pudră. Între timp, însă, după moartea tânărului britanic, brandul a introdus elementul de măsurat, care, spune medicul legist, l-ar fi putut salva pe Tom, indicându-i exact cantitatea pe care trebuia să o folosească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si