Joe Biden a luat prin surprindere scena politică de la nivel mondial după ce a anunțat că se retrage din cursa prezidențială. A venit și rândul Rusiei să reacționeze prin mai mulți reprezentanți, printre care se numără Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Extern, Viaceslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Rusia, prin reprezentanții oficiali, reacționează după retragerea lui Biden din cursa spre un nou mandat

Retragerea lui Joe Biden a declanșat reacții în lanț, iar oficialii ruși nu s-au dat înapoi de la a-și expune opiniile pe rețelele de socializare. Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a ținut să precizeze faptul că este necesară o anchetă în legătură cu "complotul dintre mass-media și cercurile politice pentru a ascunde adevărul despre starea mintală a lui Joe Biden prin manipularea opiniei publice. Următorul pas după anunțul scris al lui Biden de retragere din cursa electorală ar trebui să fie o investigație asupra conspirației presei americane cu cercurile politice pentru a ascunde adevărul despre starea sa mintală, manipulând opinia publică și făcând jocurile unui singur partid politic".

Citește și: VIDEO Donald Trump, candidatul oficial al Partidului Republican pentru Casa Albă. Cine este J.D. Vance, "vicepreședintele" cu care Trump merge în alegeri

Viaceslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, a dat de înțeles că Joe Biden ar fi direct răspunzător pentru degringolada economică care s-a resimțit în Europa și Rusia, dar și pentru războiul care se desfășoară pe teritoriul Ucrainei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

„Biden a creat probleme în întreaga lume și în propria sa țară, Statele Unite. Văzând că nu va fi ales, fuge fără să aștepte alegerile”, a spus Volodin, conform The Wall Street Journal.

Pe de altă parte, Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a urat sănătate fostului președinte american Joe Biden, alături de mesajul conform căruia obiectivele militare vor fi atinse în Ucraina.

„Asta este pentru Biden. Îi dorim multă sănătate. Obiectivele Districtului Militar Central (n.r.armatei ruse) vor fi atinse (n.r. în Ucraina)”  a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Citește și: Donald Trump, schimbat după tentativa de asasinat? Ce spun analiștii americani despre "cel mai lung discurs din istorie" la acceptarea candidaturii pentru Casa Albă

sursa foto: Profimedia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si