Un caz șocant a avut loc într-un spital din Sao Paulo, din Brazilia. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a mers la spital acuzând udreri lombare, caracteristice herniei de disc. În urma unor verficări amănunțite, medicii au descoperit că bărbatul suferă, pe lângă hernie, de o afecțiune extrem de rară.

Afecțiune genetică extrem de rară: trei rinichi

Descoperirea șocantă a avut loc în Brazilia.

După ce s-a prezentat la spital acuzând dureri severe de spate, un bărbat în vârstă de 38 de ani a descoperit că suferă de o afecțiune genetică extrem de rară.

Citește și: VIDEO Boala obrajilor pălmuiți, cazuri în creștere. Simptomele care trebuie să îi determine pe părinți să meargă la medic cu cei mici

A crezut că are hernie de disc, dar medicii au descoperit că suferă de o afecțiune extrem de rară

[Sursa foto: istockphotos]

Medicii l-au supus pe bărbat mai multor controale amănunțită după ce tratamentul aplicat în vederea ameliorării durerilor lombare nu a funcționat. Deși, inițial, au crezut că pacientul suferă doar de hernie de disc, rezultatele tomografiilor au dezvăluit că bărbatul are trei rinichi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Scanarea arăta că bărbatul avea rinichiul stâng în stare normală, iar rinichiul drept era format, de fapt, din doi rinichi fuzionați în pelvis, potrivit informațiilor transmise de raportul medical publicat de nejm.org.

Datorită faptului că bărbatul avea funcția renală în parametri normali, medicii i-au tratat durerile severe lombare pentru hernie de disc cu analgezice.

Citește și: Acuzații dure la adresa unui medic din București, după ce a ucis o pacientă! Chirurgul ar fi uitat o compresă în abdomenul femeii de 73 de ani

Ireal ce au găsit doctorii în corpul unui bărbat

[Sursa foto: istockphotos]

"Funcția renală a fost normală, cu un nivel al creatininei de 0,9 mg per decilitru (80 μmol pe litru) (interval normal, 0,6 până la 1,0 mg pe decilitru [53 până la 88 μmol pe litru]). Se credea că această anomalie congenitală neobișnuită este consecința proceselor aberante din timpul embriogenezei. Rinichiul stâng duplicat poate să fi rezultat dintr-o diviziune prematură a mugurului ureteral stâng. În plus, rinichii în curs de dezvoltare din dreapta și din stânga jos au fuzionat și nu au urcat în timpul dezvoltării. Persoanele afectate sunt de obicei asimptomatice și, ca și în acest caz, afecțiunea poate să nu devină cunoscută până când nu se efectuează imagistica dintr-un alt motiv", se arată în raportul medical menționat anterior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si