Close sidebar
Close sidebar

A crezut că are o răceală banală, dar medicii i-au dat o veste cumplită. Ce diagnostic rar a primit mămica de 34 de ani

O mămică de 34 de ani a crezut că are o răceală persistentă și a continuat să se trateze acasă până când tusea a devenit aproape insuportabilă. Vizita la medic a dus la confirmarea unui diagnostic extrem de rar.

Sorin Negru,

Diagnostic rar pentru tânăra mămică din UK

[Sursa foto: The Sun]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Emma Snape, din Lancashire, a început să prezinte simptome asemănătoare răcelii în luna februarie, dar simptomele au evoluat rapid și a fost nevoită să ajungă la spital.

Citește și: A preferat moartea în locul operației! Un bărbat din Botoșani s-a spânzurat înainte de a suferi intervenția chirugicală la care era programat

Femeia, în vârstă de 34 de ani, a pus „tusea uscată” pe seama gripei, dar după teste amănunțite ea a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară care ucide jumătate dintre pacienți.

Simptomele tipice „gripei” s-au dovedit a fi semnele unui cancer puțin cunoscut, dar foarte agresiv, potrivit The Sun.

Ce simptome avea mămica din UK și ce diagnostic a primit

Tusea seacă a devenit tot mai enervantă și au apărut și dificultăți la respirație pentru Emma Snape.

Medicii au diagnosticat-o la început pe tânăra de 34 de ani cu pneumonie, o infecție pulmonară gravă, care uneori care pune viața în pericol.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

După o perioadă de tratament, testele au arătat că boala de bază este hemangioendoteliom epitelioid (EHE), un cancer extrem de rar care afectează doar unul dintre-un milion de oameni.

Maladia se formează în celulele care căptușesc vasele de sânge și poate apărea oriunde în corp.

Diagnosticul EHE este cel mai frecvent întâlnit la femei aflate la vârsta mijlocie, între 30 și 40 de ani.

Diagnostic rar pentru tânăra mămică din UK

Când Emma a fost diagnosticată, medicii i-au găsit 20 de noduli în plămâni și mai mulți în țesutul care se extinde de la stomac până la intestine.

Femeii i s-a spus că boala ei se află în fază terminală.

De altfel, doar jumătate dintre cei care primesc acest diagnostic trăiesc mai mult de cinci ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI