Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „Am avut un final de săptămână cu o vreme vântoasă, rafale de vânt de peste 55-60 de kilometri pe oră în aproape toată țara, în sud-est peste 70-75 de kilometri pe oră, iar pe crestele munților chiar 100-120 kilometri pe oră.

Astăzi, vremea se ameliorează sub aspectul intensității vântului. Practic, doar pe la munte vor mai fi rafale de vânt de 60-70 de kilometri pe oră, în rest vânt liniștit.

Vremea s-a răcit deja. Noaptea trecută temperaturile au coborât sub limita de îngheț. Prin nordul și centrul țării au fost temperaturi de -2 și -3 grade. S-a produs brumă în mai multe localități din această parte a țării.

Începem săptămâna cu o vreme mai rece, o vreme de toamnă, temperaturi de numai 8 grade prin Maramureș, 20-21 de grade prin partea sudică și sud vestică a țării, 19 poate 20 de grade în Capitală. Așteptăm câteva ninsori prin nodul Carpaților Orientali, la peste 1.500 de metri. Precipitațiile așteptate se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De altfel, în partea nordică și centrală a țării așteptăm astăzi ploi locale, dar slabe cantitativ. O vreme mai frumoasă este așteptată în partea sudică și sud-estică. Aceste ploi încetează destul de repede.

Ziua de marți va fi frumoasă, cu câteva ploi pe la munte. O vreme destul de rece și marți, cu temperaturi între 12-22 de grade, iar de miercuri veștile sunt bune.

Temperaturile cresc din nou, mai ales prin sudul și vestul țării temperaturile depășesc 25-27 de grade. Așadar, vremea devine din nou mult mai caldă față de normal în a doua jumătate a săptămânii.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si