A doua zi de Crăciun 2022. În fiecare an, pe data de 26 decembrie, creștinii sărbătoresc a doua zi de Crăciun. Iată care sunt tradițiile și obiceiurile pe care credincioșii trebuie să le respecte în această zi! Ce nu este bine să faci azi?

A doua zi de Crăciun 2022.

A doua zi de Crăciun 2022: Tradiții și obiceiuri românești

[Sursa foto: PixaBay]

Tradiții și obiceiuri românești în a doua zi de Crăciun

Sărbătorile sunt despre familie și prieteni.

Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, credincioșii merg în vizită la rude unde stau împreună la masă și se bucură de preparatele tradiționale.

Citește și: Distracție pe pârtie, în prima zi de Crăciun

Potrivit tradiției, în a doua zi de Crăciun se merge „cu colacul” la nași. Cuplurile proaspăt căsătorite merg acasă la nași unde trebuie să le ducă în dar șapte pâini, două sticle cu țuică, trei sticle cu vin, un cocoș, trei pui, o coastă de porc şi şapte cârnaţi sau coţi de trandafiri sau alte mărunțișuri. Când ajung la casa nașilor, finul trebuie să sărute mâna nașei și să se îmbrățișeze de trei ori cu nașul și să spună „De la noi puţin, de la Dumnezeu mult”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot în a doua zi de Crăciun este bine ca tinerii să danseze, să se simtă bine și să fie fericiți. Tradiția spune că tinerii care vor dansa mult pe 26 decembrie vor fi sănătoși, bucuroși, voioși în noul an și vor fi feriți de necazuri și lucruri rele.

A doua zi de Crăciun 2022.

A doua zi de Crăciun 2022: Tradiții și obiceiuri românești

[Sursa foto: PixaBay]

Ce nu este bine să faci pe 26 decembrie în a doua zi de Crăciun?

Ca la orice sărbătoare există o serie de lucruri pe care creștinii nu este bine să le facă. În a doua zi de Crăciun creștinii ortodocși nu au voie să bârfească, să vorbească urât, să înjure, să se comporte urât și să poarte ură celor din jur. 

Citește și: Mesaje de Crăciun 2022. Urări și felicitări: Cel mai frumos mod de a transmite pe 25 decembrie, de Nașterea Domnului, Sărbători fericite.”Îţi încredinţez gândurile frumoase de calde urări de fericire”

Fetele necăsătorite nu au voie să coasă, să toarcă sau să măture curtea în a doua zi de Crăciun și în nicio altă zi până la Bobotează. 

Dacă după a doua zi de Crăciun bate vânt puternic recolta din anul următor va fi puțină și slabă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

A doua zi de Crăciun 2022.

A doua zi de Crăciun 2022: Tradiții și obiceiuri românești

[Sursa foto: PixaBay]

Sărbători cu Cruce Roșie în calendarul ortodox

Preoții spun că  prima și a doua zi de Crăciun sunt sărbători cu Cruce Roșie în calendarul ortodox, astfel,  nu trebuie să facem treburi casnice, mai ales să spălam rufe. Nu este

interzis, însă, să facem curățenie în casă, să dăm cu mătura după ce strângem masa de Crăciun.

Citește și: Imagini cu Crăciun Fericit 2022! Felicitări, mesaje și urări. ”Dăruiește din toata inima și deschide-ți sufletul pentru a primi dragoste și fericire”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si