Este scandal în localitatea Dancu, din județul Iași. Un bărbat a făcut reclamații către o școală, după ce soția sa a fost respinsă în urma concursului dat pentru un post de îngrijitor la instituție. Bărbatul acuză conducerea școlii că a schimat criteriile concursului pentru a fi favorizată cealaltă concurentă, deși soția sa ar fi fost potrivită pentru post, potrivit informațiilor transmise de bzi.ro.

Acuzații către conducerea școlii din partea soțului candidatei respinse: "S-a plătit postul"

Revolta bărbatului a izbucnit după ce soția sa nu a primit postul de îngrijitor. Potrivit acestuia, soția sa era potrivită pentru post și respecta toate criteriile, mai puțin cel cu experiența în domeniu. Contracandidata sa îndeplinea criteriul de experiență, dar nu cel de educație. În timp ce soția sa are 12 clase, contracandidata are doar 8 clase.

Nemulțumirea bărbatului se datorează faptului că directorul insitituției a schimbat criteriile concursului. Criteriul educației ar fi fost eliminat, iar cealaltă candidată a fost admisă pentru că avea experiență.

Bărbatul consideră că directorul instituției a favorizat-o pe cealaltă candidată și susține că s-au dat bani pentru obținerea acestui post.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un atac terorist se pregătea la Budapesta pentru miercuri. Serviciile secrete americane au alertat guvernul lui Viktor Orban- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Operațiunea „Jupiter”, percheziții în toată țara. Sute de polițiști au luat parte la acțiune

Soția mea a candidat având 12 clase, dar nu a îndeplinit criteriul de vechime în instituțiile publice. În schimb, contracandidata ei avea doar 8 clase, ceea ce nu era suficient, conform regulilor inițiale. După ce a văzut că sunt doi contracandidați și că niciunul nu bifează toate criteriile, directoarea a decis să schimbe cerințele.

Astfel, a eliminat necesitatea celor 10 clase și a favorizat-o pe cealaltă candidată, care avea doar 8 clase, dar îndeplinea cerința de vechime. Eu știu că s-au dat bani, că s-a plătit postul, nu am dovezi, dar știu sigur. Cum e posibil ca cineva cu doar 8 clase să fie acceptat pentru un loc de muncă într-o școală, iar cineva cu studii mai multe să fie descalificat doar pentru că nu are vechime în instituțiile publice? Mi se pare nedrept. Problema mea este că orice om care nu are școală poate să fie analfabet, poate să nu știe să scrie, dar are 2 ani vechime într-o instituție publică, poate să muncească într-o școală, dar altul care are școală, are 12 clase și nu are 2 ani vechime în instituții publice nu poate. De ce? Nu înțeleg cum cineva fără studii poate ocupa un loc, dar cineva care totuși are studii este dat la o parte, a declarat soțul candidatei respinse.

Citește și: "A murit făcând ceea ce iubea" Giulia a fost înțepată în inimă de un pește-spadă, în timp ce făcea surf în Indonezia. Avea doar 36 de ani și era cunoscută pentru performanțele de pe placă

Directorul școlii neagă acuzațiile bărbatului. Femeia a explicat că schimbarea criteriilor a fost făcută după nevoile școlii și că nu a favorizat pe nimeni.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Britney Spears șochează din nou și anunță că s-a căsătorit cu ea însăși- antena3.ro

Știu exact cine a făcut această reclamație, dar vă pot asigura că nu este nimic la mijloc. Am modificat criteriile pentru că nu aveam destui candidați care să îndeplinească cerințele inițiale și era nevoie să deschidem postul pentru mai mulți aplicanți. Nu a fost nicio intenție de a favoriza pe cineva. Decizia mea a fost una administrativă, nu personală. Am vrut să avem mai multe opțiuni și să găsim o persoană potrivită pentru postul de îngrijitor. Schimbarea criteriilor a fost făcută în conformitate cu nevoile școlii, a declarat directorul școlii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si