Strigăte de disperare se auzeau de pe bulevardul din Năvodari, puțin după ora 21:00. Zeci de pasageri din autocar, adulți și copii, au scăpat de moarte la limită.

Citește și: VIDEO- Autocar în flăcări pe o șosea din Asutria. Pasagerii au reușit să se autoevacueze în siguranță

Autocarul plin cu ucraineni plecase din Constanța și se îndrepta către Odesa însă șoferul ar fi greșit ruta.

Pe o stradă din Năvodari a lovit un limitator de înălțime în fața unui pod. Impactul s-a auzit atât de puternic încât localnicii au ieșit afară, speriați de zgomot.

„O bubuitură puternică. Eu parcam mașina și între timp am văzut că a intrat lumea și a început să scoată persoanele rănite.”

Acoperișul autocarului a fost distrus complet

Acoperișul autocarului a fost pur și simplu distrus. La interior, oamenii au fost la un pas să fie retezați de pe scaune.

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Indicatorul de înălțime se află la aproximativ 70 de metri distanță de parapet. Cel mai probabil șofer nu l-a observat, dat fiind faptul că acesta este așezat mult prea jos.”, transmite Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

La ora 21:22, ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului a fost o adevărată desfășurare de forțe, cu zeci de medici și pompieri.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: „La fața locului au fost angrenate aproximativ 50 de cadre din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Au fost evaluate medical mai multe persoane.”

15 persoane au fost rănite. 8 dintre victime au fost transportate la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Printre pasageri se aflau și trei minori însă din fericire aceștia nu au fost răniți.

Șoferul ucrainean a fost testat cu aparatul etilotest însă rezultatul a fost negativ. Ceilalți pasageri au plecat spre Odesa cu alt autocar.

„Ne-a povestit o doamnă că ea cu 2 secunde înainte fetița ei s-a culcat pe scaun și a acoperit-o cu o plapumă și după a găsit-o pe jos. Fetița este speriată și vrea acasă. Ambulanțele au venit la timp, au venit foarte repede. Cei cu lovituri ușoare nu au vrut să meargă la spital. Acum a venit autobuzul din ucraina ca să-i ducă mai departe.”

Polițiștii de la Rutieră investighează acum dacă șoferul depășise viteza regulamentară și dacă de aceea n-ar fi putut opri la timp, înaintea limitatorului de viteză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si