Ministerul Sănătății anunță că prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței a fost administrată unui pacient diagnosticat cu această boală.

Citeste si: România a confirmat încă două cazuri de variola maimuței. Anunțul CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă

„În ultima săptămână, în România, nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimuței. INSP ne-a informat că a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței.

Este vorba despre contactul unui pacient diagnosticat cu această boală”, a precizat sursa citată.

România a primit 5.060 de doze de vaccin împotriva acestui virus.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei

România a confirmat încă două cazuri de variola maimuței. Anunțul CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă

Țara noastră a confirmat alte două cazuri de variola maimuței. CNSU a aprobat Hotărârea prin care a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru a accesa medicamente pentru tratarea pacienților.

Citeste si: Spital din România, plin de gândaci și de mizerie: „Nu negăm imaginile”

Alte două persoane au fost confirmate pozitiv astăzi cu variola maimuței pe teritoriul României.

Mai exact, este vorba despre doi bărbați cu vârste de 31, respectiv 36 de ani, din Capitală. Starea de sănătate a celor doi pacienți este bună și se află în izolare.

Citeste si:  Mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi, în Spania

Până la acest moment, în țara noastră au fost diagnosticați cu variola maimuței 40 de pacienți.

Mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi, în Spania

România a fost notificată de Comisia Europeană, după ce mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi și capre, în Spania.

Citeste si: VIDEO- O femeie de 48 de ani a ajuns la spital după ce s-a infectat cu virusul West Nile. Cei doi brăileni infectați în luna august au murit

"Spania a notificat inclusiv România acum câteva zile, iar Comisia Europeană a luat măsuri urgente care deja se aplică acolo. Autoritățile naționale din Spania sunt obligate să asigure un perimetru de trei kilometri în jurul fermei respective, de control practic. Și încă 10 kilometri în afara zonei în așa fel încât virusul acesta să nu poată să iasă din zona respectivă.", spune Alin Mituța, europarlamentar în Comisia de Agricultură. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si