Senatorii USR se pare că nu au fost de acord cu noul proiect al pensiilor speciale. Declarațiile USR au ridicat suspiciunile celorlați participanți la ședința Plenului. ”Ipocrizia USR nu are limite”, a declarat Radu Oprea, ministru al Economiei.

Proiectul a fost adoptat încă din luna martie

Președintele comisiei de muncă, Ion Rotaru, a declarat că pachetul legislativ referitor la pensiile speciale a fost adoptat din luna martie de Senat, iar în luna iunie de Camera Deputaților.

Acest lucru reprezintă un jalon important în buget, iar reducerea cheltuielilor pensiilor speciale este necesară.

”În vedere respectării principiului bicameralismului(..) întrucât Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a adoptat prevederi care produc, cumulativ, existenţa unor deosebiri majore de conținut juridic şi existenţa unei configuraţii semnificatiiv diferite între formele adoptate de cele două Camere, încălcându-se criteriile CCR, pentru respectarea principiului bicameralismului s-a decis transmiterea legii Senatului pentru ca acesta să dezbată şi să se pronunţe asupra textelor noi introduse” a declarat Ion Rotaru.

Citește și: Un deputat social-democrat a acuzat un membru AUR în plenul Camerei Deputaților că a sunat în toiul nopții și a amenințat mai mulți membrii PSD

Pensiile speciale au revoltat senatorii USR și AUR

Adoptarea proiectului pensiilor de serviciu cu 91 de voturi de susține, a deranjat pe senatorii USR. Criticarea proiectului de către reprezentanții USR a pornit de la credință că, deși a fost adoptat, proiectul nu se pune în practică niciodată.

Senatorii USR au votat împotriva adoptării noii legi a pensiilor speciale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Nu puteţi fugi de adevăr. Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi. Nu faceţi decât să salvaţi pensiile speciale. Nu aţi tăiat nicio pensie specială. Nu treceţi nicio pensie specială pe contributivitate. Nu aţi făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii. Nu aţi redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale. Nu aţi respectat jalonul. Ca să fie şi mai clar- nici peste 20 de ani pensionarii speciali nu se vor pensiona tot la 65 de ani, aşa cum e sistemul public, nici peste 20 de ani pensiile speciale nu se vor calcula pe baza veniturilor din cariera de 35 de ani”, a declarat senatorul USR, Irineu Darău.

După votul împotriva proiectului, Radu Oprea a precizat că ”Ipocrizia USR nu are limite”. Revolta ministrului a început de la faptul că reducerea pensiilor speciale ar însemna ca banii să ajungă în bugetul României, lucru benefic pentru dezvoltarea țării.

”Vă aduc aminte că aţi avut Ministerul Justiţiei, nu aţi făcut nimic, nu aţi mişcat un deget, chiar nu vă este ruşine? Aşa ceva nu credeam că există în Parlamentul României. Noi facem astăzi ceea ce trebuia făcut de mult timp, vom aduce echilibru în societate, vom răspunde unei probleme care a produs revoltă în rândul cetăţenilor, pentru că inegalităţile întotdeauna sunt cele care stârnesc aceatsă revoltă”, a continuat Radu Oprea referitor la decizia USR.

Reprezentanții AUR, au fost de asemenea nemulțumiți de noua lege a pensiilor speciale. Ca în cazul USR, senatorii AUR consideră că această lege nu are finalitate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

”Nu se trece pe contributivitate, nu sunt tăiate cu adevărat pensiile speciale, se mai reduc nişte lucruri pe ici pe colo”, a declarat un senator AUR, Cătălin Tîrziu.

Citește și: Un deputat USR a fost invalid și nevăzător timp de o zi/ Filip Havârneanu: ”Am înaintat într-un cărucior rulant, ca să înțeleg că fiecare treaptă este o provocare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si