''Este urgent să fie luate măsuri luna următoare, înaintea noii recolte'', a spus Truss la o conferinţă de presă comună la Ankara cu ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Guvernul britanic a vorbit despre necesitatea deblocării exportului de cereale din Ucraina

''Dacă nu se rezolvă această problemă, este probabil să se producă o enormă foamete mondială'', a estimat ea, adăugând că Turcia joacă un rol important în negocierile menite să deblocheze exporturile de grâu şi alte cereale din Ucraina, ţară unde silozurile sunt pline şi noua recoltă nu mai are unde

să fie depozitată dacă cerealele deja stocate nu sunt eliberate pe piaţă.

Citeste si: Sistemele de rachete americane au fost livrate în Ucraina. Ministrul ucrainean al apărării, atac la adresa rușilor

Liz Truss l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că foloseşte foametea ca armă prin blocarea a circa 20 de milioane de tone de cereale în porturile ucrainene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

''Navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene vor fi inspectate pentru a se asigura că nu transportă arme'', a adăugat ministrul turc.

Rusia şi Ucraina însumează circa o treime din exporturile mondiale de grâu

Exportul cerealelor a fost împiedicat de suspendarea schimburilor bancare şi financiare în urma sancțiunilor aplicate Rusiei.

Rusia este gata să deblocheze cerealele din port doar dacă Kievul acceptă să-şi demineze zona de coastă pentru a permite reluarea navigaţiei comerciale.

Citeste si: Vadim Zimin, colonelul care îi duce valiza nucleară lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat

Oficiali ucraineni au declarat însă că nu vor accepta să-şi elimine minele amplasate în Marea Neagră pentru a nu deveni vulnerabilă în faţa unui eventual atac rusesc de pe mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si