Pe-un ger infiorator, vasluianul nu a mai apucat sa ajunga la adapost. S-a prabusit in fata casei si acolo a sfarsit. Cutremurator e ca, pe trupul lui a stat toata noaptea cainele familiei, incercand zadarnic sa-l incalzeasca.

Din pacate, moartea omului lungeste lista celor ucisi de ger. 13 au murit pana acum, in ciuda tuturor avertismentelor!  

Frigul face victime. mai multe persoane au solicitat ajutorul echipajelor de Ambulanta din cauza problemelor provocate de putinele grade din termometru.



Numarul solicitarilor la ambulanta a crescut chiar si cu 500 intr-o singura zi. In acest moment ne indreptam spre o persoana care este cazuta in loc public, cel mai probabil, ca urmare a sederii prelungite la temperaturi foarte scazute.

Acum am ajuns la caz. O cursa de 12 kilometri, care a fost parcursa in 11 minute si jumatate.

Membru echipaj Ambulanta:
Deoarece a fost foarte frig, dansa are nevoie de ingrijiri si de un loc unde sa stea, sa fie adapostit.

Dr. Alis Grasu, manager Ambulanta Bucuresti-Ilfov:
Numarul solicitarilor este mare si foarte mare.

Pacientul a fost preluat si va fi dus intr-un adapost, pentru ca vorbim, se pare, despre un om care nu are o locuinta. si trebuie ferit de ger.

Chinul a inceput inca de la primele ore. La ora 5 si jumatate, la periferia capitalei erau  -22 de grade!

Cu narile lipite de ger, oamenii ascunsi dupa fulare, caciuli si haine groase au tremurat din toate incheieturile.
 

- Cam cate haine aveti pe dumneavoastra? Am un pulover si o bluza, atat!

"Niciun munte de zapada in Capiata" a fost directiva data de primar. Daca-i ordin, cu placere. Aliniati ca la desteptare, autoritatile au pus lopetile in mainile a sute de detinuti.

- Bai, grupati-va, ca altfel nu facem nimic. Stati sa treaca masinile!

A fost atat de frig, incat pana si echipamentele pompierilor, cu tot cu masinile de interventie, au inghetat. 
 

Cumplit a fost si pentru calatori. In Brasov, masinile de transport in comun au aratat asa:

-E inghetat bocna aici. Deci, e gheata groasa. Uita-te la usi ce flori de gheata.

-E inghetat de tot, deja. Deja se albeste pe dedesubt, nu-ti lipi degete ca acolo iti raman. Uite-l! Cum a... instantaneu, vezi?

- 29 de grade celsiuus. Temperatura din aceasta dimineata este cea mai mica resimtita pana acum, in aceasta iarna, la statia meteo de la Ghimbav.

Facem un experiement, ca sa vedem cat de repede ingheata apa. in primul, pahar punem un pic de apa rece, iar in cel de-al doilea o sa punem apa fierbinte. Nici n-au trecut inca cinci minute si deja apa a ighetat complet. Paharul cu apa rece mai curge inca putin. iar oaharul cu apa calda se vede ca e complet inghetat.

Nu porniti la drum. Daca o faceti, sa aveti haine groase, provizii, lopeti si lanturi. Este avertisemntul dur dat de autoritati. Din aceasta seara, si pana maine dimineata, 7 judete intra sub cod portocaliu de viscol. Si nu e tot!

- Unde a nins, pe partea de sud-est,  va fi lapovita, va fi si ploaie, se va forma polei, va fi mai urat decat a fost data trecuta.


Suntem in plin cod portocaliu de ger, iar peste el, alte 10 judete si Capitala vor intra sub un cod galben de viscol si ninsori. Autoritatile sunt pregatite sa-l infrunte si, in caz de nevoie, numarul agajatilor chemati la munca va fi suplimentat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si