"În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsă, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August), precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici, nu vor putea fi admise la donare până la dată de 31.10.2016 (sau o dată ulterioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice).   Persoanele care nu locuiesc/ nu lucrează în zona sus-menţionată, dar care tranzitează această zona (minim o noapte petrecută în zona, participare la activităţi în aer liber, pescuit, etc.)
nu vor putea dona sânge timp de 28 zile de la întoarcerea din această zona restricţionată", se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzii.
Aproximativ 40 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 4 s-au soldat cu decese, au fost înregistrate în ţara noastră din luna mai până pe 31 august.    Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin utilizarea plaselor de protecţie.   Totodată, cei care locuiesc la casă li se recomandă să înlăture recipientele de apă stătută şi gunoi menajer.

"În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsă, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August), precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici, nu vor putea fi admise la donare până la dată de 31.10.2016

(sau o dată ulterioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice).   Persoanele care nu locuiesc/ nu lucrează în zona sus-menţionată, dar care tranzitează această zona (minim o noapte petrecută în zona, participare la activităţi în aer liber, pescuit, etc.) nu vor putea dona sânge timp de 28 zile de la întoarcerea din această zona restricţionată", se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzii.

Aproximativ 40 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 4 s-au soldat cu decese, au fost înregistrate în ţara noastră din luna mai până pe 31 august.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin utilizarea plaselor de protecţie. Totodată, cei care locuiesc la casă li se recomandă să înlăture recipientele de apă stătută şi gunoi menajer.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si