Moscova a înregistrat duminică 7.704 de noi de contaminări cu COVID-19, cel mai mare număr de cazuri zilnice după 24 decembrie. Autorităţile din Rusia au raportat 14.723 de cazuri la nivel naţional, fiind cel mai mare număr total zilnic după 13 februarie.

Primarul orașului Moscova, Sobianin a precizat că numărul cazurilor de SARS Cov-2 raportat vineri va fi mai mare de 9.000, urmând să fie cel mai mare număr înregistrat la Moscova de la începutul pandemiei de COVID-19.

Până la începutul acestei luni, numărul cazurilor noi zilnice a fost sub 3.000 timp de mai multe luni de zile

"A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândeşte mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane", a afirmat Sobianin, conform agenţiei de ştiri RIA.

El a făcut remarca în timp ce a întâlnit oameni care lucrează în industria restaurantelor din Moscova.

Citeste si: Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În cadrul unei şedinţe guvernamentale difuzată la televiziune, primarul Moscovei, Sobianin a spus că oraşul va suplimenta rapid numărul de paturi de spital pentru a trata mai mulți pacienţi cu infectati cu COVID.

Însă în prezent sunt suficiente paturi disponibile pentru pacienții cu COVID-19, adăugând că se așteaptă la o scădere a cazurilor, a precizat primarul.

Citeste si: Scandal uriaș în Serviciul de informații al MApN. Fostul șef-adjunct, trimis în judecată pentru sustragere de fonduri

Primarul Moscovei, Sobianin: „Desigur, nu ne aşteptam la o creştere a cazurilor, ci la o scădere " 

”Această dinamică este destul de neaşteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviţi fie au fost deja bolnavi, fie au fost vaccinaţi- este un segment mare al populaţiei... Desigur, nu ne aşteptam la o creştere (a cazurilor), ci la o scădere", a declarat Sobianin.

Pe de altă parte, șeful autorităţii de supraveghere a sănătăţii consumatorilor, care a participat şi el la ședință, a spus că numărul cazurilor de covid-19 asociate variantei Delta, creşte rapid în Rusia.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta contra virusului continuă

Primarul Moscovei, Sobianin nu a precizat la ce variantă de COVID-19 a făcut referire și nu a anunțat nicio nouă restricție împotriva COVID-19.

"Suntem foarte aproape de decizii mai stricte- temporare, dar mai stricte- în ceea ce priveşte restricţiile", a spus Sobianin în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii afacerilor din sectorul restaurantelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si