Organizația Mondială a Sănătății a aprobat un vaccin împotriva mpox, "Variola Maimuței". Vaccinul Bavarian Nordic poate fi administrat adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, potrivit informațiilor transmise de reuters.com.

Adolecenții se pot vaccina împotriva mpox

Organizația Mondială a Sănătății a declarat alertă globală de sănătate publică, pentru a doua oară în ultimii doi ani, după ce un nou virus al bolii teribile s-a răspândit din Republica Democrată Congo în țările vecine.

Mpox este o infecție virală care provoacă de obicei simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii pline de puroi și mai este cunoscută la nivel mondial drept "Variola Maimuței".

Citește și: Primul caz de mpox identificat în Thailanda. Pacientul este infectat cu tulpina de variola maimuței care e de vină pentru epidemie

Cele mai vulnerabile categorii de oamenii în fața bolii mpox sunt copiii, adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani, dar și persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După ce a jefuit o casă, un hoț a făcut curățenie, a spălat și a făcut de mâncare. A lăsat și un mesaj care i-a dat fiori proprietarei- antena3.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton- wowbiz.ro

Înn acest sens, cercetărorii au început studiul pentru găsirea unui leac în fața bolii. În luna septembrie, Uniunea Europeană a aprobat medicamentul pentru vaccinul destinat adolescenților, iar în luna octombrie, Organziația Mondială a Sănătății a aprobat vaccinul anti-mpox pentru adolesencții cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani.

Citește și: Alertă sanitară mondială! A apărut primul caz de mpox în Europa, pentru prima dată în afara Africii

Studiul continuă pentru a evalua siguranța vaccinului la copiii cu vârste cuprinse între doi și 12 ani.

În epidemia provată de mpox în anul 2022, vaccinul Bavarian a putut fi utilizat și la adolescenți, în urma unei autorizații de urgență acordată de Administrația americană pentru alimente și medicamente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si