Close sidebar
Close sidebar

A fost descoperită o grenadă în subsolul unei clădiri istorice din București

În timp ce se lucra la consolidarea imobilului din Calea Victoriei nr. 22-24, supranumit și Blocul Rosenthal, a fost găsită o grenadă, care se afla acolo de peste 30 de ani.

Alina Raducu,

A fost descoperită o grenadă în subsolul unei clădiri istorice din București

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Grenada din subsolul clădirii a fost descoperită de angajații Companiei Municipale Consolidări, care lucrează pe acest șantier din luna mai 2019.

Lucrările au fost oprite astăzi pentru câteva ore, pentru siguranța angajaților

Imediat după ce grenada a fost găsită, angajații au evacuat imobilul și au aepelat de urgență la organele abilitate în acest caz. S-a constat că grenada ar avea o vechime de peste 30 ani. Apoi, proiectilul a fost preluat de către geniști în condiții maxime de siguranță.

Muncitorii au găsit grenada în timpul lucrărilor de evacuare a deșeurilor din subsol, la nivelul -2 al clădirii. Nivelul nu mai fusese folosit de aproape 30 de ani, ușile de intrare erau zidite, iar camerele erau pline de deșeuri.

Grenada veche de peste 30 de ani a fost descoperită în Blocul Rosenthal

Blocul Rosenthal a fost încadrat în clasa II de risc seismic, Însă abia din anul 2017, Primăria Municipiului a obținut dreptul de administrare asupra clădirii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sunt aproape finalizate lucrările de restaurare a fațadei. Încă de la începutul lucrărilor au fost scoase zeci de tone de gunoaie din interiorul clădirii. Autoritățile doresc să se respecte în totalitate construcția inițială a bloculu i.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI