Dispozitivul percepe de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de boală.

Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare, febră sau reducerea saturaţiei oxigenului în sânge.

"Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri", au spus cercetătorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să scadă riscul de infectare al personalului medical.

Într-un alt studiu realizat la BIU, cercetătorii lucrează la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectaţi, acţionând ca un vaccin pasiv contra coronavirusului, notează Xinhua. Crearea noilor anticorpi se face prin "maparea" anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după ce au contractat coronavirusul, conform agerpres.ro.

coronavirus
coronavirus

Citeste si: Trimisul special al SUA la OMS: Coronavirusul va hărţui oamenii o lungă perioadă de timp

Citeste si: Fostul mare rabin al Israelului, ucis de coronavirus

Citeste si: China interzice publicarea cercetărilor despre noul coronvirus! Care sunt motivele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si