Studiul, realizat în China, arată că trei familii s-au îmbolnăvit cu COVID-19, după ce s-au aflat la mese învecinate într-un local din Guangzhou. Persoana care le-a infectat a fost o femeie de 63 de ani, care a prezentat simptome specifice a doua zi.

Citeste si: Profesor israelian: Virusul dispare în 70 de zile

Patru persoane din familia femeii au fost infectate, urmate de alte cinci persoane care nu aveau legătură cu bătrâna.

Singura legătură între cele cinci persoane și bătrâna a fost că aceștia au luat masa în aceeași zi, la aceeași oră, în localul respectiv.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit diagramei amplasării persoanelor în local, autorii studiului au constatat că cei nouă pacienți îmbolnăviți se aflau în bătaia aerului condiționat.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 401 persoane au fost confirmate cu COVID-19

În prezent, se cercetează dacă o astfel de posibilitate, de infectare din cauza aerului condiționat, s-a repetat și în alte cazuri de contaminare cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si